foradia barnasants

Guanyar lluita per la protecció de les aus a la ciutat

Les altes temperatures estan afectant les aus urbanes i fins i tot estan provocant que les cries es precipiten dels seus nius. Des d'aquesta formació volen preservar la biodiversitat i han proposat una sèrie de mesures per tal d'ajudar a protegir-les

El canvi climàtic està afectant molt no sols a les persones, també al seu entorn. A l’últim plenari, la formació Guanyar Alcoi va comentar que davant la calor intensa, els falciots, oronetes, teuladins, i altres aus urbanes que habiten a la nostra ciutat, concretament les seues cries, es poden veure sense vida pels carrers. “Es tracta d’una conseqüència ja advertida en altres ciutats del país perquè es precipiten dels seus nius al no poder suportar temperatures tan intensament caloroses”, expliquen des de la formació.

Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi, ha declarat que: “El canvi climàtic és un problema gravíssim creat per l’ésser humà que està afectant altres éssers vius. Hem de ser responsables, ja que la biodiversitat és un factor lligat a la nostra qualitat de vida. Les aus que niuen a l’entorn urbà, a més d’ajudar-nos alimentant-se d’insectes, són indicadors del grau de qualitat de l’aire o del nivell de sorolls i la seua disminució està lligada a estos factors, per tant, creiem que hem de treballar també pel seu benestar, perquè serà el nostre”.

Per a protegir la fauna urbana, des de Guanyar s’han fet una sèrie de propostes que van ser aprovades pel govern municipal, com per exemple, que s’instal·len caixes-nius abans de l’època de cria, que s’habiliten abeuradors o llocs perquè estes aus puguen beure i refrescar-se en diferents punts de la nostra ciutat; o que es faça una campanya alertant a la ciutadania sobre quines passes cal seguir si ens trobem aus xicotetes als carrers.

A més, des de la plataforma, també han incidit en accions que els veïns i veïnes d’Alcoi poder fer per tal d’ajudar a les aus insectívores a passar un millor estiu; com tindre abeuradors a les nostres terrasses i balcons perquè aquestes aus puguen refrescar i hidratar.

“Cada dia que passa ens adonem de com estan afectant la nostra vida quotidiana les altes temperatures. Ja fa temps que hem proposat mesures adreçades a millorar el benestar de les persones davant estes i a mirar a pal·liar el seu augment en entorns urbans. I pensant en poder protegir la biodiversitat del nostre entorn vital, cal que implementem accions importants, però també petites mesures quotidianes que contribuiran a fer que el col·lapse climàtic que ja estem vivint tinga uns efectes més suaus en les nostres vides”, ha conclòs González.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *