foradia pressupostparticipatiualcoi

Gandia vol ser una ciutat “inclusiva, intel·ligent i sostenible” amb l’Agenda Urbana 2030

Amb aquesta iniciativa es consolidarà el compromís del consistori amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i de fet, ja s'han posat en marxa accions encaminades en la sostenibilitat

L’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa el seu projecte d’Agenda Urbana 2030, amb l’objectiu de crear un marc comú per a totes aquelles actuacions encaminades a dissenyar una ciutat “inclusiva, intel·ligent i sostenible”.

La capital saforenca se suma a la recomanació de les Nacions Unides, que insta als territoris a l’elaboració de la seua pròpia agenda urbana, una recomanació, que a més, és un requeriment per a l’accés a més i major finançament, tant nacional com europeu. Altres ciutats de la Comunitat Valenciana i d’Espanya també estan seguint aquests passos. Però concretament Gandia, pretén consolidar el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i donar lloc a una ciutat integradora, amable per a les persones i respectuosa amb l’entorn. Des del consistori s’està fent feina en diverses accions i estratègies relacionades amb l’ordenació del territori, la mitigació dels efectes del canvi climàtic, l’economia, la cohesió social o la digitalització, entre d’altres.

Pel que fa a les accions relacionades amb la sostenibilitat, l’Ajuntament ha creat o està elaborant documents com el Pla de Sostenibilitat Turística, el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible, el Pla Local de Residus, el Pla de Destinació Turística Intel·ligent i el Pla d’Innovació, el Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones, i el Pla d’Inclusió Social.

Per a la creació de l’Agenda Urbana, Gandia ha comptat amb la participació ciutadana, ja que per al govern municipal és “un element fonamental”, i per això pretén involucrar a tota la població perquè expresse les seues demandes i necessitats i prenga part de la transformació de la ciutat. L’objectiu és contribuir, des de la proximitat, a un desenvolupament més sostenible i inclusiu.

A més a més, amb aquesta iniciativa es dona l’oportunitat d’establir sinergies amb altres actors públics i privats, i treballar conjuntament per una ciutat que garantisca la qualitat de vida dels seus habitants, se sustente sobre l’economia circular, avance de la mà del turisme sostenible, enfortisca el teixit productiu local i aposte per la igualtat d’oportunitats.

Tota la informació pot consultar-se a les xarxes socials de l’Agenda Urbana de Gandia, o a la seua web.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *