foradia subscriutegrat

La Universitat Catalana d’Estiu commemora els 60 anys del “Diccionari català-valencià-balear”

La 54a edició d'aquesta institució celebrarà aquest anniversari amb un curs de lexicografia dedicat als diccionaris catalans al llarg de la història

60 anys d’una obra que ara es commemora en la 54a edició d’una institució com la Universitat Catalana d’Estiu. El “Diccionari català-valencià-balear” serà el tema entorn al qual gire aquest curs. Per tot això, l’obra d’Antoni Maria Alcover i Francesc de B. Moll, que va culminar el 1962 donarà peu a tot un curs de lexicologia dedicat als diccionaris catalans al llarg de la història.

Al capdavant es troba el lingüista de la Universitat de les Illes Balears Gabriel Bibiloni, de qui ha estat un èxit el seu estudi “Els cognoms de les Illes Balears”, que va ser publicat recentment per Nova Editorial Moll, i hi participen a més Maria-Pilar Perea, professora de la Universitat de Barcelona, vicepresidenta de la Institució Francesc de B. Moll -dipositària dels drets del Diccionari- i directora de l’edició de les obres completes d’Alcover i de Moll (també a Nova Editorial Moll) i de la nova digitalització delDCVB, i Bernat Joan, de l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Entre els dies 20 i 23 d’agost tindrà lloc aquesta iniciativa que comptarà amb Maria-Pilar Perea qui se centrarà en el  Diccionari català-valencià-balear, repassant els antecedents lexicogràfics, la seua història i el seu futur. Per la seua part, Bernat Joan es referirà a l'”Ecologia del llenguatge, la situació social de la llengua i el lèxic com a mirall de la societat” i Gabriel Bibiloni farà un recorregut pels diccionaris catalans, des dels primers treballs dels segles XV i XVI fins als diccionaris moderns normatius. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *