foradia subscriutegrat

Moros i Cristians, i les festes del Santíssim Crist de la Fe ocupen l’estiu d’Otos

Des del dia 29 de juliol, fins al 8 d'agost la localitat d'Otos estarà carregada d'actes per a fer gaudir al poble de tradició i festa

Otos, la localitat de la Vall d’Albaida coneguda per la seua ruta dels rellotges, i pel museu d’Antoni Miró, està a punt de celebrar dos setmanes carregades d’una intensa programació. Tot va començar en la nit del divendres 29 de juliol amb el correfoc, i amb la celebració dels Moros i Cristians, en el dissabte 30 de juliol.

Aquesta celebració, segons comenta el seu alcalde, Mario Mira: “El dia 30 fem una entraeta de Moros i Cristians. Açò va començar a fer-se abans de la pandèmia, i enguany ho tornem a fer, però més preparat, ja que algunes filaes porten bandes. Aquesta festa cada vegada va a més, perquè al principi era més informal”.

El dia 31 va ser el torn d’un esmorzar per part de la Unió de Llauradors i la cooperativa del Camp Llutxent-Otos, i es mostraran productes d’autoconsum al magatzem de la Cooperativa.
Per al següent dels actes van haver d’esperar fins al dia 3 d’agost. Eixa vesprada els festers, acompanyats per una banda de música, arreplegaren a les xiques i seguidament es va fer la presentació de Festers de 2022 a la plaça del Llaurador. A la nit a banda d’un vi d’honor per a tot el poble, que comptà amb la participació de l’Orquestra Montecarlo per a amenitzar la nit.

El dia 4 d’agost fou el dia de passar-ho bé tots disfressats, amb els ‘Ben Bons’ de Bèlgida. En aquesta cavalcada va haver-hi premis per a les disfresses més originals, i finalment la nit acabaà en festa, amb Dj, sopar de coixinera, i un monòleg.

Arriba la vespra dels dies grans de les festes d’Otos, el dia 5 d’agost, un dia que per a l’alcalde del poble és molt important, ja que es fan multitud d’activitats com la despertà a les 7 del matí, el taller de fanalets, parc aquàtic a la piscina, volteig de campanes, baixada del Santíssim Crist de la Fe, una cercavila a càrrec de la Unió Musical ‘La Raboseta’, i a la nit a més, una paella gegant a la plaça, i en finalitzar el sopar, la desfilada dels fanalets, en la qual els xiquets i xiquetes van amb els seus fanalets, il·luminant tot el poble. A continuació, el torn del concert especial de ‘La Raboseta’, i la nit es tancà amb una cordà, un acte que va recuperar-se fa poc temps i que té una gran acollida entre les veïnes i veïns d’Otos.

El dissabte dia 6 d’agost, el dia del patró, El Santíssim Crist de la Fe reuneix a tot el poble a celebrar els actes religiosos. Però a més, també hi haurà un contacontes per als més menuts, i un meravellós castell de focs d’artifici de la mà de la Pirotècnia Aitana.

L’endemà, el Dia de Sants de la Pedra, la programació també està farcida d’esdeveniments com la cercavila amb la colla de dolçaina i tabal la Vall Blanca, la missa, una mascletà al migdia; i ja a la vesprada serà el torn de la Muixeranga, i un sopar. A més, es farà una gala d’artistes locals.

El Dia de la Mare de Déu, el dia 8 d’agost, serà l’últim dia d’aquestes festes, que comptarà amb una cercavila acompanyada per ‘La Raboseta’, una missa, jocs populars i globotà per als més menuts, i finalment a les 21h una processó que finalitzarà amb una traca de colors i mascletà nocturna.

Tots aquests dies de festa comptaran amb revetles i orquestres i discomòbils per a amenitzar les nits. Segons comenta Mira, aquesta festa és una de les cites més importants d’Otos, i afirma que la participació dels veïns i veïnes del poble és molt alta a tots els actes que es duen a terme.

Font: Redaccció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *