foradia pressupostparticipatiualcoi

La zona de vianants del centre d’Alcoi registra menys emissions

L'observatori situat en la zona País Valencià recull unes dades molt inferiors respecte a abans de la conversió

L’Ajuntament d’Alcoi fa públiques noves dades de les zones de baixes emissions. La ciutat compta amb dos observatoris d’emissions contaminants situats en els punts que van decidir els tècnics del Consistori, ara, segons el recull de dades, l’observatori instal·lat en País Valencià evidencia “una baixada important d’emissions”.

Aquesta informació ve donada per les dades preses tres mesos abans que s’aplicara la conversió en zona de vianants. Una vegada passat més d’un any es van tornar a efectuar els mesuraments i establir una mitjana d’emissions amb les mateixes dades, el que posava de manifest la davallada de tots els nivells com ara monòxid de carboni, diòxid de sofre i diòxid de nitrogen.

Tal com afirma l’Ajuntament alcoià, aquestes reduccions avalen que la conversió en zona de vianants aportarà la reducció d’emissions contaminants com s’exigirà en breu per l’administració europea.

Per la seua part, el vicealcalde, Jordi Martínez, explica quehem d’ampliar aquesta presa de dades per a poder prendre les decisions adequades en altres carrers del centre que han vist incrementada la seua contaminació”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *