foradia elgrat

L’Atzúbia-Forna celebren les seues respectives festes patronals durant aquest estiu

Primer serà Forna l'encarregada de celebrar les seues festes patronals en honor a Sant Bernat i Sant Antoni, i seguidament, a principis de setembre, serà Atzúbia

L’Atzúbia-Forna, són dos pobles que se senten com un, i en cada celebració que fan participen tots ells. En aquest mes d’Agost Forna tindrà les seues festes patronals en honor a Sant Bernat Abat i Sant Antoni Abat, que se celebraran entre els dies 17 i 22 d’agost.

La primera nit, la del dia 17 es farà un sopar d’entrepà a la plaça organitzat per l’Associació de veïns Castell de Forna, i seguidament hi haurà balls amb Eva Malaball. El dia 18 serà la vespra de les festes, i a més d’un sopar en la plaça organitzat per la comparsa de Moros Ali-Gali-Paus, hi haurà una discomòbil que iniciarà a les festes. L’endemà, les activitats començaran dirigides als més menuts amb jocs d’aigua a la plaça, i a la nit, es realitzarà un dels esdeveniments més importants d’aquesta programació i que més gent reuneixen, les paelles. L’Ajuntament s’encarregarà aquest dia de donar cerveses per a tots i aquesta nit de festa estarà amenitzada per la Discomòbil Montecarlo.

L’endemà, de matí sols es farà una ‘despertà’, però a la vesprada tots estaran preparats per a rebre l’entrada de moros i mores, que anirà amenitzada per la Banda de Música de Palmera. A la nit la festa continuarà amb una gran revetla.

El diumenge 21 d’agost la festa estarà dirigida a Sant Bernat Abat i Sant Antoni Abat, i es farà una missa major al matí per a retre homenatge als patrons de la localitat. A la vesprada es durà a terme una desfilada de disfresses, i ja a la nit la processó en honor a Sant Bernat i Sant Antoni, que donarà pas al sopar de moros a la plaça. Aquesta nit hi haurà un nou ball a càrrec de DUO musical.

Finalment per a tancar les festes de Forna es farà el Dia de l’Aigua. Els actes començaran amb un dinar de moros, i seguidament es farà la ‘Gran Banyà’ i la festa de l’espuma. A la nit la programació tancarà amb cinema a la fresca. A més a més, s’ha de destacar que quatre dies abans de començar tota aquesta programació, Forna organitzarà un Mercat de la Terra.

Pel que fa a l’Atzúbia, les festes començaran el divendres 2 setembre, encara que per a l’última setmana d’agost se celebrarà un campionat de pàdel, i un altre de petanca.

Tornant a les festes, el dia 2 hi haurà un teatre itinerant per a xiquets, i a la nit hi haurà actuació musical de la mà de Benimaclet Big Band. Al dia següent serà el dia de les paelles d’Atzúbia, que comptaran amb una xaranga, i per a eixa vesprada s’ha organitzat un concurs de disfresses. L’endemà continuaran les actuacions, aquesta ocasió serà amb Jonathan Penalba.

Eixe dilluns la protagonista serà la Mare de Déu del Rosari, un dia que està organitzat per l’Associació de Jubilats, i l’endemà el protagonisme recaurà en el Crist del Miracle, amb una aurora de matí, esmorzar popular, partida de pilota, missa, desfilada, i a la vesprada jocs per xiquets, processó, sopar, i per a tancar el dia, concert tribut a Camilo Sesto.

Maria Oltra, alcaldessa dels municipis ha comentat que: “Tant a Forna com a l’Atzúbia les paelles convoquen a molta gent perquè ens reunim, hi ha molta festa i molta gent al carrer“. Dels actes que se celebren a Forna ha destacat com a més important l’entrada de Moros, i respecte a l’Atzúbia, ha assenyalat que: “L’orquestra Big Band estarà molt bé, són molts músics. I també, l’actuació de Jonathan Penalba, que fa música tradicional, és molt reconegut i crec que és molt important la difusió que fa de la nostra cultura. En les activitats esportives hem volgut incloure a tota la població, la petanca per als més majors i el pàdel per a la gent més jove“.

L’alcaldessa també ha volgut destacar que aquestes festes “són molt populars perquè tot es fa al carrer i això és molt atractiu, perquè siga gent d’ací o de fora, se sent part integrada d’eixa festa i participant. No és una festa com en altres llocs, ací no eres un espectador, la festa és participativa. Tot el món pot sentir-se integrat, i després de dos anys serà molt agradable tornar a ballar i estar tots junts ocupant els carrers“.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *