foradia

El Centre Excursionista d’Alcoi organitza la 44 edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans

Des del dia 2 al 6 de desembre la ciutat acollirà a centres excursionistes de tot el territori, i es faran diferents activitats com excursions per la natura, però també altres culturals, com espectacles, concerts, i visites a museus, entre moltes altres

El Centre Excursionista d’Alcoi, amb la col·laboració de la regidoria d’Esports, s’ha presentat la 44 edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans que enguany s’organitzarà a la nostra ciutat. Alberto Belda, regidor d’Esports ha agraït al Centre alcoià i tot el seu equip haver treballat per a portar a terme aquest esdeveniment.

Alcoi ja va organitzar aquest tipus d’acte en l’any 1991, i ara torna a fer-ho. Acollir aquest aplec és una gran oportunitat per a rebre visitants i fer una bona publicitat turística de la ciutat, ja que s’organitzaran visites a museus, al cementeri, la ruta modernista, a les pintures de la Sarga, i també a localitats dels voltants; així com el magnífic paratge de la nostra zona.

Montse Ripoll, presidenta del Centre Excursionista d’Alcoi, ha explicat que aquest aplec durarà des del dia 2 al 6 de desembre, però que els dies 3, 4 i 5 seran els dies centrals per a fer les activitats de muntanya, les culturals, xarrades i conferències.

A més, ha destacat que s’ha treballat molt per fer arribar aquest aplec a les famílies: “Volem fomentar la participació de les famílies i l’excursionisme a la gent menuda. Pensem que és bó que des de primerenques edats s’inculque aquesta motivació cap a l’esport i la cultura”.

A banda, a més de fer activitats com marxa nòrdica, i rutes per les muntanyes amb diferents tipus de dificultats, així com les activitats culturals com les xarrades sobre història o les visites als museus i altres localitats dels voltants, s’aprofitarà l’ocasió, i les dates d’aquest aplec, perquè la gent puga conéixer millor el Nadal Alcoià, i per això hi haurà una visita especial al Tirisiti.

Ripoll també ha assenyalat un acte molt especial que es fa a tots els aplecs, l’acte de cloenda. En ell es plantarà al parc del Viaducte un arbre amb terra dels pobles de tots els centres excursionistes que participen en aquest esdeveniment.

Tota la informació i la programació completa es pot veure a la web, i les inscripcions per a participar en les diferents activitats finalitzarà el dia 23 de novembre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *