foradia subscriutegrat

Alcoi s’ompli de retrats gràcies a ‘La veu d’un poble’

El projecte, ideat per Toni Miranda i Cintia Gandia, va ser una de les propostes guanyadores de l'anterior edició dels pressupostos participatius, i en ell es poden descobrir les històries d'alcoians i alcoianes

Qualsevol que haja passejat aquests últims dies per Alcoi s’haurà adonat que hi ha un nou element als nostres carrers. Uns grans retrats de personalitats alcoianes, concretament quaranta, que s’han distribuït per tota la ciutat. Es tracta del projecte ‘La veu d’un poble’, creat per Toni Miranda i Cintia Gandia, i que va ser elegit per la ciutadania a l’anterior edició dels pressupostos participatius.

Amb aquests retrats, que tenen un codi QR, es poden descobrir les històries d’aquestes persones, i com han viscut diferents moments importants des de diferents àmbits. Aquesta gran exposició a l’aire lliure, segons comenta el regidor de Cultura Raül Llopis “és un gran treball”, i l’ha descrit com “una font oral molt bona”. A més, Llopis ha assenyalat que espera que aquest projecte continue creixent.

Per la seua part, la regidoria de Participació Ciutadana, Teresa Sanjuán, ha afegit que és important recalcar que aquesta idea ha nascut dels pressupostos participatius i que va rebre el suport de la ciutadania per a portar-la endavant. També ha recordat que dins de poc temps es donaran a conéixer les propostes que es podran votar enguany, i ha animat a la gent a que vote perquè així la gent podrà decidir en què es destinen diners de les arques municipals. Respecte a ‘La veu d’un poble’, ha assenyalat que li agrada aquest projecte perquè la gent pot participar, es poden contar històries i vivències personals, i a més, perquè pot continuar creixent.

Finalment, Toni Miranda, un dels seus creadors, ha comentat que ja fa uns dies es va presentar a l’IVAM CADA la pàgina web laveudunpoblealcoi.com, i ha convidat a la gent a què compartisca les seues experiències enviant un vídeo a través del WhatsApp que es veu a la web. A banda, també s’ha mostrat satisfet per aquesta experiència i per haver pogut contar part de la història de la ciutat a través de quaranta testimonis, i ha desitjat que es puga ampliar.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *