foradia cdturisme

Homenatge a Josep Iborra, escriptor i referent de la cultura

El Centre Cultural Mario Silvestre acollirà aquest acte que s'ha organitzat amb motiu del Dia de les Lletres Valencianes

El dia 20 de novembre se celebra el Dia de les Lletres Valencianes, i per això, s’aprofitarà l’ocasió per a retre homenatge a l’escriptor i referent cultural Josep Iborra (1929-2011). Aquest dia se celebra en aquesta data per tal de commemorar la publicació de la primera edició del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, que és considerada una de les obres cabdals de la literatura universal.

Respecte a l’homenatge, es realitzarà el dia 18 de novembre a les 19h, al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi, i estarà organitzat per les Biblioteques Municipals d’Alcoi. El seu fill, Enric Iborra, professor i escriptor, parlarà sobre la figura del seu pare, i de la recent edició del seu Diari 1965-1977, a càrrec de la Institució Alfons el Magnànim.

Josep Iborra, va nàixer a Benissa, però va passar la seua infància i joventut a Alcoi, on va conservar amistats durant tota la seua vida. Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres, es va doctorar en Filologia Romàntica amb una tesi sobre Joan Fuster. A més, va ser director adjunt de l’Institut de Ciències de l’Educació i membre del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València. Com a crític literari, va col·laborar en diverses publicacions periòdiques, com Serra d’Or, l’Espill, Saó, El Temps, Reduccions, Caràcters i Revista de Catalunya, entre moltes altres. Entre els seus llibres publicats estan Fuster portàtil, La trinxera literària, Confluències o Inflexions, i a títol pòstum va publicar altres títols com Fuster, una declinació personal; o l’Estupor.

Pel que fa al seu fill, actualment està encarregant-se de l’edició d’algunes obres de Josep Iborra, i ell també ha publicat alguns llibres com Literatura retrobada.

L’acte compta amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, dins de la campanya ‘Llegim als pobles’, que facilita la presència d’escriptors i escriptores als municipis valencians, i també per a incrementar la lectura entre la població.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *