foradia subscriutegrat

Agullent millorarà el cicle integral de l’aigua amb una subvenció de 75.000 euros

Aquesta ajuda prové del Pla Reacciona 2022 de la Diputació de València, que aportarà el 90% del pressupost total d'aquest treball. És a dir, el consistori es farà càrrec dels 8.437 euros restants

L’Ajuntament d’Agullent, gràcies a una subvenció de 75.934 euros que prové del Pla Reacciona 2022 de la Diputació de València, repararà la infraestructura del cicle integral de l’aigua de la localitat. El cost del projecte és de 84.371 euros, és a dir que la Diputació cobrirà el 90% del cost total, i el consistori haurà d’aportar els 8.437 euros restants.

Amb aquestes obres es pretén corregir el recorregut que realitza l’aigua des que es capta en estat brut a la natura, fins a la seua disponibilitat potabilitzada a les cases, i en sentit invers, reintegrant-se convenientment depurada a la natura. A més, es construirà un col·lector de clavegueram per a connectar el dipòsit de capçalera d’aigua potable municipal amb la xarxa de sanejament. En aquest magatzem és on s’acumula l’aigua que es bombeja des del pou que abasteix la localitat. Fa més de 30 anys que es va construir, i no en eixe moment no es va disposar d’una connexió al clavegueram per a l’abocament d’aigües, i per això, ara es pretén connectar el dipòsit amb la xarxa de clavegueram d’aigües pluvials que hi ha al Camí de Bocairent.

També s’aprofitarà la primera actuació en la zona per a desviar la canonada de la xarxa d’aigua potable per a la seua desafecció de parcel·les privades. Actualment, prop de poliesportiu, la canonada general d’aigua potable passa per dins d’una parcel·la privada afectant-hi a l’habitatge i a una altra pròxima a aquesta. D’aquesta manera, amb aquestes obres es redirigirà el traçat de la canonada perquè discórrega només per vials públics.

Pau Muñoz, alcalde de la localitat, ha comentat que aquestes subvencions “són una bona notícia per al poble”, i ha afegit que: “Permeten mantenir i renovar les instal·lacions així com garantir el bon funcionament de les mateixes i que arriben a tota la ciutadania”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *