foradia ivace

La nova Targeta Ciutadana i la ciberseguretat, noves mesures en Alcoi

Aquests dos projectes suposen una inversió de 218.277 euros, que seran finançats pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels Fons Next Generation de la Unió Europea

Alcoi continua implementant mesures per tal d’augmentar la ciberseguretat de les xarxes i els sistemes d’informació de l’Ajuntament d’Alcoi, i per a crear una Targeta Ciutadana, una eina que permetrà agilitzar l’accés i consum de determinats serveis a la ciutadania, i per a gestionar aquests serveis amb l’ús de les noves tecnologies. Aquestes dos iniciatives tenen un pressupost total de 218.277 euros, i serà finançat íntegrament pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, gràcies a Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea, els Fons Next Generation.

Respecte al primer projecte, per tal de millorar la ciberseguretat en les xarxes i els sistemes d’informació de l’Ajuntament d’Alcoi, es durà a terme en cinc fases diferents, i que permetran garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats pel consistori. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar les capacitats de prevenció, detecció i resposta davant l’increment d’incidents de ciberseguretat en les administracions públiques que han posat en perill els sistemes i la informació per elles tractades, que han causat inconvenients greus i desconfiança per part de la ciutadania.

A més, s’afavorirà la millora de l’accessibilitat als serveis públics digitals a la població i empreses, ja que amb aquestes actuacions es garantirà també la privacitat i protecció de la informació, optimitzant la disponibilitat i fiabilitat, i minimitzant l’impacte de les possibles ciberamenaces.

Per altra banda, està la posada en marxa del servei de Targeta Ciutadana, que serà tant física com virtual (per als smartphones). Aquesta nova ferramenta permetrà realitzar nombroses funcions amb l’administració i els serveis públics, de forma que s’agilitzaran els procediments. És a dir, es farà una única aplicació per a serveis com el bo d’autobús, carnet de les instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca, accés a l’administració electrònica de l’Ajuntament, entre moltes altres. Amb aquesta targeta podrà estar vinculada a una targeta bancària per a poder fer pagaments, principalment per a pagaments de taxes, impostos, serveis municipals, i activitats, amb l’objectiu d’aconseguir una administració més intel·ligent, multicanal i proactiva.

Teresa Sanjuán, regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, ha explicat que: “Gràcies al treball dut a terme per aquest Ajuntament, Alcoi s’ha situat en una posició avantatjosa per a aprofitar tot el potencial dels Fons Europeus, com es demostra amb aquests primers projectes, finançats al 100% gràcies a l’ajuda que ens va concedir el Ministeri i que superava els 220.000 euros. Es tracta de projectes prioritaris com el de ciberseguretat, que proporcionarà major seguretat tant a l’Ajuntament com a la ciutadania en totes les operacions digitals que realitzen amb el consistori. D’altra banda, la targeta ciutadana acostarà l’administració a la ciutadania, facilitant la vida als alcoians i alcoianes en unificar en una sola targeta diversos serveis”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *