foradia barnasants

Nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana en l’Espai Públic

El document ha estat en fase d'exposició pública, i després d'acceptar diferents al·legacions i reclamacions, s'ha aprovat al Ple amb 22 vots a favor

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat definitivament la nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana en l’Espai Públic gràcies als vots a favor del PSOE, PP, Compromís, Ciutadans, Podem i el regidor No Adscrit. Guanyar i Vox van votar abstenció. Abans de poder votar-la en plenari, aquesta ordenança ha estat en fase d’exposició pública, i una vegada es van resoldre les al·legacions i reclamacions, entre les quals s’han fet alguns canvis en el quadre de sancions o en el canvi respecte a la prohibida del bany en zones obertes, s’ha pogut dur a votació.

L’Ordenança té com a objectiu preservar l’espai públic com a lloc de convivència i civisme, en el qual totes les persones puguen desenvolupar en llibertat les seues activitats de lliure circulació, oci i trobada, amb respecte a la dignitat i als drets de la resta de persones, i a més, amb pluralitat d’expressions culturals, polítiques, lingüístiques i religioses, i de formes de vida diverses existents a Alcoi.

En el document hi ha una sèrie de mesures encaminades específicament al foment i a la promoció de la convivència i el civisme en l’espai públic, identifica quins són els béns jurídics protegits, preveu quines són les normes de conducta en cada cas, i sanciona aquelles que puguen pertorbar, lesionar o deteriorar la convivència ciutadana i els béns que es troben en l’espai públic que li ha de servir de suport preveien si escau, mesures específiques d’intervenció. També s’han regulat altres aspectes que no estaven regulats, creant problemes en la ciutadania i dificultats a la Policia Local a l’hora d’actuar. Per exemple, temes com les apostes, ús inadequat de l’espai públic per a jocs, ocupació de l’espai públic per conductes que adopten formes de mendicitat, comerç ambulant no autoritzat d’aliments, begudes, activitats i prestació de serveis no autoritzats, demanda i consum, ús impropi de l’espai públic, zones naturals, parcs, jardins, espais recreatius i instal·lacions municipals, altres conductes que pertorben la convivència, sorolls i molèsties veïnals, i consum de begudes alcohòliques.

Raül Llopis, regidor de Seguretat, ha comentat que amb aquesta nova ordenança “volem que millore la convivència a la nostra ciutat. Sabem que la major part de les persones actua correctament, però ens trobàvem amb algunes situacions en les quals la Policia Local no tenia cap base per a actuar, ja que eren situacions que no estaven contemplades, en cap llei ni ordenança. Vull agrair a tots els grups que han fet aportacions per a millorar l’ordenança i hem aconseguit la seua aprovació amb una amplíssima majoria i sense cap vot en contra”.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *