foradia subscriutegrat

Cocentaina celebra la tercera edició de l’AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants

Durarà tres dies, des del 15 al 17 de desembre, i hi haurà sessions cientificotècniques en les quals s'abordaran temes interessants per al sector oleícola des de diferents vessants. A més a més, hi haurà un lliurament de premis per a tancar aquesta edició

Anterior edició del concurs d’AOVE

Cocentaina torna a acollir la tercera edició de l’AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants. Se celebrarà des del dia 15 al 17 de desembre, i es duran a terme unes sessions cientificotècniques que abordaran temes atractius per al sector des de diferents vessants com l’economia, la qualitat, la salut, el medi ambient, la cultura i la gastronomia. Per a poder fer-les, es comptarà amb un equip de ponents de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional.

A més a més, també es premiaran als millors AOVES de la temporada i es durà a terme un showcooking en viu, i hi haurà una zona expositiva i un túnel d’olis on els assistents podran tastar els AOVEs presentats al concurs.

Rafael Montava, president de la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina, ha comentat que: “Volem rebre als primers AOVEs de la campanya com bé es mereixen, premiant l’esforç de les persones del camp i de les almàsseres que el fan possible, com una clara aposta per la qualitat i la diferenciació d’un aliment per si mateix, cultural, patrimonial i saludable”.

Aquest Fòrum té com a objectiu transmetre el coneixement als olivicultors i persones interessades en el món de l’oli per la sostenibilitat i la qualitat de l’olivar, tenint com a pilars bàsics l’economia, el medi ambient, la salut, la cultura i la gastronomia.

Per la seua part, la regidora de Fira, Eugenia Miguel, ha assenyalat la importància de donar suport a aquestes iniciatives sota el paraigua de la Fira: “Ens connecten amb l’essència més profunda de la Fira de Tots Sants, amb els seus orígens agrícoles i la cultura de l’oli, tan arrelada en el nostre territori. A més, el caràcter internacional del concurs i la qualitat dels ponents en l’edició d’enguany ha aconseguit consolidar l’esdeveniment en molt poc temps i posar a Cocentaina en el mapa internacional del circuit dels AOVES”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *