foradia mediambient

199 treballs es presenten al Premi Manuel Rodríguez Martínez, Ciutat d’Alcoi

L'autor o autora que aconseguisca el primer premi en aquesta 40 edició del concurs, rebrà 2.000 euros, i el seu llibre serà publicat per Edicions del Buc/Pruna Llibres

L’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà ha convocat la 40 edició del Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d’Alcoi, i en aquesta ocasió s’han presentat un total de 119 poemaris. El jurat, que estarà integrat per Núria Armengol, Jordi Botella, Josep Martínez, Begonya Mezquita i Manel Rodríguez-Castelló.

Dels 119 treballs que s’han presentat en aquesta convocatòria, 66 provenen del Principat de Catalunya, 45 del País Valencià, 6 de les Illes Balears, i 2 de fora dels Països Catalans. 35 d’ells estan signats per dones, i 86 per homes, tenint en compte que dos d’aquests poemaris tenen doble autoria.

El guanyador o guanyadora d’aquest certamen rebrà un premi de 2.000 euros i el seu llibre serà publicat per Edicions del Buc/Pruna, que edita els llibres guanyadors d’aquest concurs des de 2019.

L’obra guanyadora es descobrirà el dia 11 de març a Alcoi, durant l’acte on es lliuraran els XXIX Premis Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català, que premia a persones i entitats de les comarques de l’Alcoià i El Comtat, per la seua normalització lingüística.

En l’edició passada del premi de poesia, el guardó va recaure en el poeta de Gata de Gorgos, Vicent Botella, gràcies al seu treball ‘Girar/Caure’. La ballarina i coreògrafa alcoiana, Sol Picó, i el Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina van ser distingits amb els premis Joan Valls i Jordà.

Amb motiu del 40 aniversari d’aquests premis de poesia, Amics de Joan Valls prepara una antologia amb poemes dels 40 poetes i llibres que han guanyat durant tota la història del certamen. Un treball que estarà coordinat per Jordi Botella i Manel Rodríguez-Castelló, i que portarà el títol de ‘La Terra del Foc’. S’espera que estiga publicat en la primavera de 2023.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *