foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Benimarfull aprova la concessió de l’immoble per al Centre de Dia Comarcal

Aquest és un pas important perquè la Mancomunitat de l'Alcoià i El Comtat puga encetar els tràmits per sol·licitar a la Generalitat el Pla Convivint i abordar les obres de reforma necessàries per a poder utilitzar aquest espai

Des de l’Associació Comarcal Somriures han mostrat la seua satisfacció, però “amb cautela”, davant la notícia de què l’Ajuntament de Benimarfull ha aprovat en plenari la concessió demanial de l’immoble a favor de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, per a dur a terme el Centre de Dia Comarcal per a persones amb diversitat funcional. “Després de molta paperassa i formalitats legals s’aprovava dita concessió amb el vot a favor de tots els regidors presents, cosa que ens alegra, ja que confirma el suport que des d’un primer moment ens ha manifestat l’Ajuntament de Benimarfull, propietari de l’edifici, perquè aquest espai es destine a les persones amb diversitat funcional de les nostres comarques”, han explicat les famílies del Projecte Somriures.

Haver aprovat aquesta concessió és un pas important per a poder posar en marxa el centre, ja que, a partir d’aquest moment, la Mancomunitat podrà encetar els tràmits per sol·licitar a la Generalitat el Pla Convivint i abordar les obres de reforma necessàries per poder utilitzar el centre.

Aquest és un centre molt esperat per a aquestes famílies que tenen fills amb dependència i/o amb discapacitat: “És una infraestructura força necessària, ja que a les nostres comarques existeix una important deficiència de places en centres i recursos per atendre’ls. Els centres d’atenció a la diversitat funcional existents es troben a Ibi i a Alcoi, i actualment estan coberts, sent molt difícil que es produïsquen baixes o que hi haja places vacants. Això provoca que, cada any, quan els nostres fills i filles compleixen l’edat d’escolarització obligatòria i han de deixar els centres educatius, les famílies ens trobem amb el pesar de no poder anar a cap lloc on els nostres fills i filles continuen atesos, amb teràpies i atencions que tant necessiten i, el que és encara més greu, ens enfrontem a la incertesa de no saber fins quan perdurarà eixa situació que considerem tan injusta”, expliquen des de l’Associació, que afegeixen que: “Les famílies del Projecte Somriures sentim ara mateix una gran satisfacció pel pas que s’ha donat, però amb cautela. I és que, des que coneguérem l’existència d’aquest edifici, que recordem que porta sense cap ús des de la seua construcció, fa més de dotze anys, no han faltat ni diversitat d’obstacles i entrebancs burocràtics que, malauradament, han retardat la sol·licitud del Pla Convivint”.

“Si s’ha tardat tres anys per poder donar aquest pas, quant de temps més haurem d’esperar per veure en funcionament aquest recurs tan necessari per als nostres fills i les nostres filles? Ens agradaria no haver d’esperar tres anys més! Tot i, tenint en compte que, a més de les obres de reforma, després encara s’haurà de definir la gestió del centre i concretar la posada en marxa del recurs”, reclamen els familiars, que insisteixen en el fet que: “No podem consentir que es perda ni un sol dia ni un sol minut més. Els nostres fills i les nostres filles, les nostres famílies, necessitem respostes i solucions dels qui ens governen i ens representen. Cada dia que passa, alguns o alguna jove empitjora una mica la seua feble salut, s’aixeca amb profunda tristor perquè no veurà eixe dia als seus companys i companyes i romandrà a casa sol, sense possibilitat de socialitzar I compartir amb aquells amb qui se sent feliç o es fa preguntes sense resposta perquè no entén com és possible que la societat no s’adone que, per a ell, o per a ella, assistir a un centre o tenir un recurs assistencial públic i de qualitat és moltíssim més que un espai físic, és una estabilitat física, mental i emocional, i amb lletres majúscules, és UNA LLAR, on desenvolupar el seu PROJECTE DE VIDA d’acord amb les seues preferències, gustos, necessitats, i competències. És, de justícia, el seu DRET, i els drets són inviolables”.

Els familiars del Projecte Somriures desitgen i demanen que la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, així com la Conselleria de Diversitat Funcional s’agafen de la mà i impulsen aquest important projecte, sense més demora.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *