foradia elgrat

L’Ajuntament de Muro inicia el procés de participació per a la conformació del Consell de la Infància i Adolescència

L'objectiu d'aquest organisme és dotal al municipi d'un instrument de participació perquè la perspectiva de la infància i adolescència estiga present en totes les polítiques locals

Des de les Regidories d’Educació, Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi, s’ha iniciat el procés de participació per a la conformació del Consell de la Infància i Adolescència (CLIA) al municipi. El govern local ha informat que espera que estiga constituït abans de l’estiu.

L’objectiu d’aquest organisme és dotar el municipi d’un instrument de participació perquè la perspectiva de la infància i adolescència estiga present en totes les polítiques locals, i que el seu pes vaja sent cada vegada major i amb un caràcter transversal. Per això, es pretén involucrar als xiquets, xiquetes i adolescents en la participació ciutadana del municipi, establint un marc de treball cooperatiu en què la veu dels més menuts i adolescents siga rellevant i central per a la localitat.

Els participants hauran de tindre entre els 6 i els 17 anys, i entre les seues funcions estarà la realització de propostes a l’Ajuntament de Muro per a promoure els seus drets, participar en l’elaboració de polítiques públiques vinculades a la infància i adolescència, així com traslladar les seues inquietuds, opinar sobre qualsevol assumpte o realitat social que concerneixen la infància, i sensibilitzar a la societat sobre la participació infantil.

Per a poder constituir aquest consell, el primer que es farà serà, a través dels centres educatius, proposar la definició per cada curs escolar de les necessitats i problemàtiques que hi ha al poble, i es triarà a l’alumnat que representarà el centre en el Consell. Després, es dissenyarà col·laborativament els valors, les normes de funcionament i les regles que han de regir el CLIA. Finalment, es constituirà l’organisme i es posarà en marxa amb un pla de treball resultat del procés i definició del sistema de governança.

Aquest procés de constitució del CLIA de Muro es va iniciar al desembre de 2022 mitjançant els contactes amb l’Ajuntament, les àrees tècniques i els centres educatius, i és des de gener fins a abril de 2023 quan es duran a terme els tallers de participació. A partir de la seua constitució, el CLIA ha d’integrar-se en la dinàmica municipal, establint un espai de diàleg entre Ajuntament i l’organisme per tal de dur endavant el seu pla de treball, amb un seguit de sessions del Consell que es desenvoluparan anualment segons el seu sistema de governança.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *