foradia mediambient

El Pas de l’Hort comptarà amb una partida del pressupost municipal de Bocairent

L'última representació de la passió va celebrar-se en 2018 i va implicar la participació d'unes 200 persones i va reunir a un miler d'espectadors i espectadores

Bocairent té una fita molt important, una representació escènica de la Passió de Crist que s’ha dut a terme amb interrupcions al llarg de la seua història, però que sempre ha estat en l’imaginari de la localitat. Es tracta del Pas de l’Hort, i enguany, per a Setmana Santa es tornarà a programar, després que l’última edició se celebrara en l’any 2018.

Des del consistori ja s’ha constituït la comissió organitzadora, i s’han iniciat els assajos sota la direcció de José Vicente García Ferre. A més a més, l’Ajuntament de Bocairent ha consignat una partida específica en el pressupost municipal de l’any 2023, concretament, una assignació de 6.000 euros destinada a assumir despeses d’un muntage que és de gran format.

Xavier Molina, alcalde de la localitat, ha comunicat que: “El consistori vol contribuir decididament a fer viable una escenificació que està ben arrelada entre les bocairentines i els bocairentins”. En l’edició de 2018 van participar prop de 200 persones, i va reunir a un miler d’espectadors i espectadores, per la qual cosa l’edil ha manifestat que: “És un dels grans esdeveniments locals d’aquesta anualitat i l’Ajuntament ha de donar el màxim suport possible per a garantir-ne la realització”.

La representació se celebrarà enguany en els dies 2 i 6 d’abril. El primer dia serà a la placeta de Sant Vicent, mentre que la nit del Divendres Sant es farà a la plaça de bous. “Condicionar aquests espais i, en general, dur a terme tot el que implica el Pas de l’Hort és un treball de caràcter col·lectiu; per això, cal agrair l’esforç de totes les persones, entitats i empreses implicades, que en són moltes”, ha afegit Molina.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *