foradia cdturisme

La reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa comença a ser una realitat

Des de la Conselleria de Sanitat s'ha adjudicat la redacció del projecte per a aquesta actuació que està valorada en 7,9 milions d'euros

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha adjudicat la redacció del projecte per a l’actuació de la reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa. Aquests treballs tindran un cost prop dels 8 milions d’euros, i la redacció ha sigut adjudicada per 471.000 euros.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha celebrat aquesta notícia i ha comentat que: “Ens trobem davant una actuació molt necessària amb la qual passarem a tindre un Centre de Salut del més alt nivell i que millorarà la qualitat de vida de la ciutadania i dels professionals que treballen en La Bassa. Una vegada més es demostra el gran compromís de la Generalitat amb la nostra ciutat i la nostra àrea de Salut. No sols amb aquesta actuació, ja que també actuarà per a millorar l’Hospital Mare de Déu dels Lliris i el seu aparcament”.

Aquest centre es va inaugurar fa quasi 36 anys, el dia 25 de maig de 1987, per la qual cosa, es important fer una adaptació a les necessitats del segle XXI. La Bassa ofereix cobertura sanitària al barri de la Zona Nord, el més poblat d’Alcoi, amb 16.875 persones empadronades, la qual cosa suposa el 27,84% de la total d’alcoians i alcoianes.

La reforma no sols suposarà una adequació de les instal·lacions en tots els seus aspectes, també provocarà un augment en la plantilla, ja que es crearan places estructurals, en concret: 2 metges de família, 2 infermers, un auxiliar d’infermeria, i un auxiliar d’administració. A més a més, es dotarà al centre d’una unitat de Rehabilitació Bàsica amb una plaça de fisioteràpia i una altra d’auxiliar d’infermeria. També estarà una nova Àrea d’Atenció a la Dona, i l’Àrea de Cirurgia Menor.

Entre les novetats previstes, es destaca la construcció d’un nou edifici adjacent al Centre de Salut, que albergarà en la seua planta baixa un nou Punt d’Atenció Continuada (PAC). Actualment, sols hi ha un a la ciutat i està al Centre de Salut La Fàbrica. En aquest espai hi haurà quatre consultes mèdiques, 2 per a infermeria, una sala de parades-crítics, una sala d’observació-tractaments, i una sala de cures; així com, una sala d’espera per a pacients, zona d’estar i descans del personal, 6 dormitoris individuals per al personal, i zones comunes.

Continuant amb les novetats, també s’establirà en aquest punt, la base del SAMU/SVB (Suport Vital Bàsic), per a millorar els accessos a l’Hospital com a l’autovia des del punt actual que està a La Fàbrica.

L’obra tindrà un termini d’execució de 18 mesos, i es durà a terme en diferents fases. En la primera es farà la construcció de l’edifici, després s’equiparà, muntarà i traslladaran els serveis sanitaris al nou edifici, i, finalment, es farà la reforma i ampliació de l’edifici actual, amb les subfases o etapes necessàries per a mantenir el servei públic del centre sanitari i connexió final de tots dos edificis.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *