foradia subscriutegrat

Bocairent commemora el Dia Internacional de la Dona amb una gran programació

En total es faran 12 propostes que començaran el dia 1 de març, i finalitzaran el dia 17 de març

El mes de març està marcat per la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el dia 8. Són moltes les localitats que preparen una programació especial, com per exemple Bocairent, que des de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i amb la participació de diverses àrees municipals i entitats de la població, s’han pogut organitzar un total de 12 activitats que s’iniciaran el dia 1 de març, i que duraran fins al dia 17.

Des de que comence el mes, l’escultura de l’Home de la Manta estarà il·luminada de morat. El dia 3 el Fons Valencià per la Solidaritat realitzarà el taller ‘Ser dona al sud’, que estarà dirigit a l’alumnat de l’IES Bocairent, i també amb una activitat oberta al públic en general que es durà a terme en la sala Joan de Joanes. Per al cap de setmana s’ha programat el musical ‘Sobrepassades’, i la projecció de la pel·lícula ‘Mujeres del siglo XX’.

Per al dimarts 7 està previst fer un taller a càrrec de Lenka Urbisova, amb el títol ‘Dones empoderades: deixar fluir la teua energia!’.

El dia 8, Dia Internacional de la Dona, es farà la lectura del manifest a les 12h, a la plaça de l’Ajuntament, al centre de Salut, i al CEIP Lluís Vives.

L’endemà l’activitat organitzada farà que els participants es traslladen fins a Villena, i és que podran anar al teatre Chapí a veure la representació ‘La infamia’, amb la possibilitat de sopar posterior. El dia 11 continuarà el cinema amb el cinefòrum de ‘Curts per la igualtat’, que està impulsat per l’associació Més que Dones. En el dissabte 11 de març la música serà la protagonista amb el concert gratuït de SUU a la plaça de l’Ajuntament.

En l’última setmana de programació es duran a terme les dos últimes activitats previstes. La primera d’elles serà el dia 15 amb la marxa saludable, que començarà a les 16:30h des de la plaça de l’Ajuntament; i la presentació del llibre ‘No t’ho diré mai’, de Marian Díez, tancarà les activitats organitzades pel Dia de la Dona, el dia 17 de març.

Begoña Perigüell, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha comentat que: “Es completa així una programació àmplia i variada que pretén posar de relleu la importància no només d’una data, el 8 de març, sinó sobretot d’una causa, la de la igualtat real i efectiva de les dones”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *