foradia elgrat

L’Ajuntament d’Alcoi presenta la liquidació del pressupost de 2022

L'alcalde de la ciutat, Toni Francés, i la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, han explicat els informes, en els quals s'indica que les arques municipals han tingut un resultat positiu de mes de 5 milions d'euros

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, i Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, han comparegut en roda de premsa per a presentar la liquidació del pressupost de 2022. Segons han explicat, els informes fets indiquen que el consistori ha tingut un resultat positiu de més de 5 milions d’euros, concretament, 5.899.545 euros. Una altra de les dades importants d’aquest informe ha sigut que enguany, les arques municipals han tancat amb un romanent positiu d’1,8 milions d’euros.

L’alcalde ha volgut destacar la gestió que s’ha fet durant aquests 12 anys de govern socialista i ha indicat que les acusacions que s’han fet des de partits de l’oposició sobre que l’Ajuntament està arruïnat, són falses, i ha comparat les xifres d’enguany amb les últimes amb un govern del Partit Popular, recordant que l’última liquidació del pressupost en 2010 es va tancar amb un dèficit d’un milió i mig d’euros, i amb un romanent de 4 milions d’euros negatius. “Davant la crisi del 2007 el PP va reaccionar pujant l’IBI, l’aigua i la brossa. Davant les crisis, com la Covid o de l’increment de preus, el PSOE ha baixat l’IBI, i hem fet bonificacions per a l’aigua i la brossa”, ha argumentat Francés per a explicar que “hi ha diferents formes de gestionar”.

I és que, segons l’Institut Nacional d’Estadística, Alcoi està actualment entre les ciutats de més de 50.000 habitants amb el pagament per immoble més baix; és a dir, que en la nostra localitat l’IBI es paga més baix que la mitjana nacional.

Una altra de les dades que ha volgut assenyalar el primer edil ha sigut el pagament fluït als proveïdors, i és que, en 2022 el pagament fluït als proveïdors ha sigut de 10 dies, mentre que en 2010, el consistori tardava en pagar 360 dies.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *