foradia mediambient

Alcoi augmenta la seua població

L'INE ha enviat a l'Ajuntament la proposta de xifra de població a 1 de gener de 2023, i segons s'indica, ara mateix hi ha 59.381 persones a Alcoi, 421 més que l'1 de gener de l'any anterior

Alcoi té ara mateix la xifra de població més alta dels últims set anys, segons ha indicat l’Institut Nacional d’Estadística. Aquest informe indica que amb data d’1 de gener de 2023 hi ha 59.381 habitants, 421 més que en gener de l’any anterior. Encara que aquesta és la millor data dels últims anys, el consistori presentarà al·legacions a aquesta xifra perquè el padró d’habitants és major, ja que l’INE no reconeix a les persones estrangeres que fa més de dos anys que estan empadronades, si no renoven la seua situació.

Després de dos anys de pandèmia, la mortalitat ha tingut xifres més elevades del que és habitual, la ciutat torna a tindre una tendència a l’alça, malgrat tindre un creixement vegetatiu negatiu des de 2009, és a dir, que es moren més persones de les que naixen, la població augmenta.

La setmana passada el govern ja va explicar que “no podia votar a favor d’una moció per a fer un diagnòstic sobre la pèrdua de la població” perquè, ja tenen “un projecte de futur de fa molt de temps, un projecte en el qual està implementant accions de manera transversal en tots els àmbits possibles, indústria, turisme, educació, sanitat, mobilitat, cultura, esport, igualtat, o joventut” perquè es creen “sinergies i camins per a poder millorar en general la nostra ciutat”. En aquests plans hi ha una anàlisi sociodemogràfic per a poder analitzar la situació i fer un bon diagnòstic, la qual cosa farà que amb accions concretes puga anar millorant tots els aspectes possibles de la ciutat, amb l’objectiu que més gent vinga a viure a Alcoi.

També asseguren des del govern municipal que s’han treballat en accions perquè Alcoi siga una ciutat atractiva que capte nous residents, i que en els últims sis anys ve més gent a viure de la que es va; i destaquen que Alcoi té una població flotant de 2.000 persones, que viuen a la ciutat, però que no estan empadronades, la majoria d’ells estudiants, i molts d’ells una vegada acaben els seus estudis, es queden ací a viure.

L’alcalde alcoià, Toni Francés, ha comentat que: “Continuarem insistint en noves accions i projectes que ens permeten continuar creixent. Aquestes xifres demostren que Alcoi és cada vegada una ciutat més atractiva per a viure, cada vegada més persones estableixen la seua residència a la nostra ciutat atretes per la qualitat de vida, les oportunitats de trobar una ocupació de qualitat, la mobilitat sostenible i el magnífic entorn que tenim”.

Una altra de les xifres positives és que ara mateix hi ha 2.522 aturats menys que en juny de 2011, amb 2.276 afiliats més a la seguretat social.

Pel que fa a la ciutadania, el consistori afirma que valora positivament que Alcoi té la pressió fiscal més baixa que la mitjana nacional, és a dir, cada alcoià o alcoiana, ja que paga 182,44 euros menys en impostos i tributs que en la resta d’Espanya, o 112,61 euros menys d’IBI que els municipis del País Valencià amb una població similar.

Finalment, l’informe de l’INE també ha mostrat que el nombre d’empreses ha crescut a Alcoi, perquè en l’última dècada, han passat dels 3.640 a les 3.904.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *