foradia subscriutegrat

Tercera edició del concurs de composició Joan Antoni Martínez i Martínez

El certamen de Bocairent de composició per a colla de dolçaines i percussió ha duplicat la quantia de premis respecte a l'anterior edició, amb 3.000 euros de premi

El Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, amb el patrocini de l’Ajuntament de Bocairent, i la col·laboració de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, i l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat, ha convocat la tercera edició del concurs per a Colla de Dolçaina i Percussió Joan Antoni Martínez i Martínez. La iniciativa va nàixer en 2019, en aquest municipi, amb l’objectiu de retre homenatge a aquest bocairentí, que és un dels referents de la xirimita en tot el territori valencià.

Aquesta convocatòria està dirigida a la creació d’obres amb la categoria de música funcional per a carrer, i es podran presentar fins al 9 de juny. Finalitzada la fase de presentació, un jurat tècnic seleccionarà un màxim de quatre propostes, que tindran la consideració de finalistes i seran interpretades pel Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub de Bocairent, en el Teatre Avenida el dia 30 de setembre de 2023.

En aquest concert es determinaran els premis, que enguany passen de 1.500 euros a 3.000, és a dir, que es duplica la quantia total respecte a l’edició anterior. El primer premi, decidit pel jurat especialitzat estarà dotat amb 2.000 euros. Després hi haurà un premi votat pel públic, dotat amb 800 euros, i finalment, una menció especial seleccionada pels músics de l’Aljub, que rebrà 200 euros.

El president del grup, Xavi Pascual, ha celebrat l’anunci d’aquesta tercera edició i ha manifestat la seua satisfacció declarant s’ha consolidat aquest concurs “convertint-lo en un referent de la composició de música per a colles de dolçaina i percussió”. A més a més, ha destacat la importància de mantenir viu el record de Joan Antoni Martínez i Martínez, que va ser un referent de la música tradicional valenciana, i el primer director de l’Aljub, que en el pròxim any complirà 30 anys.

Per la seua part, l’alcalde de la localitat, Xavier Molina, ha explicat que: “Volem continuar prestigiant el certamen i fer-lo cada volta més atractiu; per això, hem duplicat l’aportació econòmica per als premis”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *