foradia subscriutegrat

Augmenta un 30% la participació a la Mostra de Teatre Escolar

Segons afirmen des de l'Ajuntament d'Alcoi aquest esdeveniment ja està consolidat a la ciutat. Aquesta va ser la cinquena edició i es va dur a terme durant l'última setmana de març

Durant la setmana passada es va celebrar la cinquena edició de la Mostra de Teatre Escolar, una edició que segons han comentat des de l’Ajuntament “ha confirmat la consolidació d’aquest esdeveniment cultural i educatiu”. La participació ha augmentat en un 30% de les 350 persones de l’any passat, és a dir, que en aquest 2023 han participat 454 alumnes dels centres alcoians.

En total s’han dut a terme 13 obres, que han representat 10 centres educatius, que han sigut l’IES Andreu Sempere, l’IES Pare Vitòria, el CEIP El Romeral, CEIP Horta Major, CEIP Miguel Hernández, Salesians Sant Vicent Ferrer, el col·legi José Arnauda, les Esclaves, i enguany, s’han incorporat el CPEE Tomás Llácer, i el CEIP Sant Vicent, que han participat de forma conjunta. A més a més, com és habitual, també hi ha hagut una representació oferida per l’alumnat de l’Escola Municipal de Teatre.

Les obres van representar-se durant els dies 28 i 29 de març als escenaris del Teatre Principal, el Centre Cultural i l’IVAM CADA, en horari de matí i de vesprada perquè tant pogueren anar els centres escolars, com els familiars i el públic en general.

La cloenda va celebrar-se a la vesprada del 30 de març, amb un espectacle de carrer, ‘Los Mañas’, de la Companyia Lucas Escobedo, que va anar de la Glorieta fins a la plaça de Ramón y Cajal. Finalitzada aquesta obra es va fer l’entrega de guardons a l’Àgora.

Jordi Silvestre, regidor d’Educació, ha comentat que: “Tenim una Mostra de Teatre Escolar consolidada a la nostra ciutat, ha augmentat molt la participació. Volem donar l’enhorabona a tots els centres educatius que han participat i animem a la resta a sumar-se en la pròxima edició”. Per la seua banda, el regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que: “Poques ciutats tenen tres mostres de teatre, i açò és una mostra de la riquesa cultural que té Alcoi. Tenim la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi, que és tot un referent en l’àmbit nacional, la Mostra de Teatre Amateur, que només dues edicions ja rep sol·licituds de participació de tota Espanya, i com no, aquesta mostra escolar on la infància és la protagonista”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *