foradia subscriutegrat

La Carrasca aprofita l’1 de maig per a reivindicar La Canal

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció han estat participant en la manifestació de l'1 de maig en Alcoi i han defensat la protecció de l'aigua potable a la ciutat, amenaçada pel projecte construcció d'un polígon industrial a La Canal

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció han estat present en la manifestació de l’1 de maig en Alcoi i ha aprofitat l’ocasió per a defensar la protecció de l’aigua potable a la ciutat, amenaçada pel projecte construcció d’un polígon industrial a La Canal. Els Ecologistes han volgut mostrar la seua satisfacció en l’acte pel posicionament públic d’UGT i CCOO, que també han expressat el seu rebuig a l’ubicació d’aquest suposat polígon, i han defensat que l’alternativa passa per un polígon comarcal mancomunat.

En general La Carrasca, com ecologistes socials, han volgut reivindicar en aquest 1 de maig una societat més justa, ecològica, solidària i feminista, que pose la vida en el centre. Per això, ha destacat que el Molina és “(sense cap exageració) vital per a Alcoi, que no té cap alternativa de captació d’aigua potable en les quantitats necessàries per al proveïment de la ciutat”.

Durant la manifestació es va repartir un fullet informatiu en el qual es desmenteixen algunes afirmacions, com que el PSOE va rebutjar la zona quan el PP la va proposar en 2010, que el perill de contaminar aquestes aigües d’Alcoi seria molt elevat, o s’assenyala l’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi per a delimitar el perímetre de protecció de l’aqüífer del Molina.

Com ho han fet els sindicats, el grup ecologista considera que cal superar les polítiques de campanar “i apostar per un sòl industrial mancomunat d’àmbit comarcal, que es preveu l’Estratègia Territorial valenciana. Pel que fa a les activitats no contaminants ni molestes aposten per mantenir-les dins o a prop de la ciutat, recuperant les àrees industrials degradades”. “No podem permetre que els nostres governants continuen perdent el temps apostant per una ubicació industrial que s’ha demostrat inviable durant més de 25 anys. És absurd pretendre fer entrar el clau per la cabota i posar en perill el nostre futur”, conclouen des de la Carrasca.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *