foradia subscriutegrat

Noèlia Llorens ‘Titana’, llança el ‘Copeo de Bocairent’

Un disc en homenatge alegre i fresc a cantaors, danses, cabuts, tabals i dolçaines

La veu poderosa de Noèlia Llorens ‘Titana’, després de la seua participació a la cançó ‘Ja ve l’aire’ de Pep Gimeno ‘Botifarra’, ens porta un nou single més clip: el seu “Copeo de Bocairent” amb nous arranjaments. Un homenatge alegre i fresc al mateix poble de la Vall d’Albaida -“reserva de la música tradicional”, segons ‘Titana’-, al seu cantaor Toni Navarro ‘Violí’ i a danses, cabuts, tabals i dolçaines. Un homenatge que, amb la lletra del poeta d’Alcoi Joan Valls, s’acaba fent extensiu a tot el nostre territori i a la seua tradició musical i dansaire. Tant ‘Violí’, com el grups locals de tabals i dolçaines de Bocairent, L’aljub; el grup de nanos, Cabolos; com el de danses, Cardaors, han participat a la gravació del vídeo i a la peça que ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament.

‘Copeo de Bocairent’ ens sorprèn amb uns nous nous arranjaments de Susana Díaz Tejedor i produït per La Moma Estudis que inclouen la força musical i simbòlica de tabals i dolçaines. Una sonoritat molt rodona, alhora que festiva, que té molt de sentit en un ball tradicional.

Després del llançament del seu primer disc ‘Titana’ (2021), aplaudit per la crítica i el públic: Premi del Públic Carles Santos 2022, i nominat als Premis Ovidi i al Carles Santos per a millor disc de música tradicional; Noèlia Llorens ha arribat per quedar-se i té la veu, la força i el carisma per marcar un abans i un després al món de la música tradicional valenciana. Nascuda a Godella, l’Horta Nord, al si d’una família amb tradició cantaora, Noelia Llorens va començar a cantar en un grup de danses als nou anys i després va continuar aprenent amb diversos mestres seguint la tradició oral i de forma no reglada. Hui, és mestra d’educació especial i defensa que la música tradicional esdevinga contingut curricular a les escoles. ‘Titana’ ens canta i ens fa cantar, és veu del poble i per al poble.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *