foradia subscriutegrat

El centre de Salut de Muro d’Alcoi denúncia la falta de metges de família durant els mesos d’estiu

Aquests centres dependeixen de l'àrea de Salut d'Alcoi, i donen servei als municipis de Muro, Agres, Alfafara, Beniarrés, Gaianes, l'Orxa, Benimarfull, Benillup, Almudaina, Planes, Alcalà de la Jovada i la Vall d'Alcalà

Els alcaldes dels municipis que formen part del centre de Salut de Muro d’Alcoi, dins de l’àrea de Salut d’Alcoi, han denunciat la falta de metges per als mesos de juliol i agost. Concretament, Muro, Agres, Alfafara, Beniarrés, Gaianes, l’Orxa, Benimarfull, Benillup, Almudaina, Planes, Alcalà de la Jovada i la Vall d’Alcalà són els municipis que s’han vist afectats per la falta de recursos, ja que, en estar de vacances, no es posarà un suplent als consultoris d’aquestes localitats.

Benillup, Alcosser, Almudaina, i les pedanies de Planes, no tindran metge ni en juliol ni en agost. En la resta de municipis tindran els serveis mèdics mínims, i en la segona quinzena d’agost, no hi haurà metges i s’hauran de tancar també eixos consultoris.

Com bé han explicat en un document els alcaldes dels pobles afectats: “Una vegada més els drets dels veïns del món rural i de l’interior d’El Comtat, veuen retallats el dret a l’assistència mèdica als seus municipis”.

A més a més, destaquen, que aquestes localitats tripliquen la seua població durant l’estiu, un altre inconvenient de no tenir metge durant l’estiu, i per tant s’hauran de desplaçar al Centre de Salut de Muro, que també es quedarà amb serveis mínims en metge de família i altres especialitats.

“Els alcaldes d’aquests municipis fa anys que comuniquem a la Conselleria i al Gerent de l’Hospital d’Alcoi aquest problema, i que ens donen una solució al respecte”, i asseguren que: “Ens han promés solucions, però, hui dia, no sols no hi ha, sinó que enguany les condicions són pitjors, ja que per desgràcia els consultoris mèdics tancaran”.

Els edils s’han unit en aquest escrit i han demanat respecte i han sol·licitat solucions: “No consentirem que els nostres municipis es queden desprotegits d’un dret com és l’assistència mèdica. Necessitem que s’escolten als metges de família, que tinguen els mateixos drets que els metges d’altres especialitats, per igualar el tracte laboral amb els seus companys i que ser metge de família siga un atractiu com qualsevol altra especialitat, i s’incentive a aquells metges que vulguen exercir la seua vocació en el món rural, i vulguen mantenir viva la il·lusió d’aquells que volem continuar residint en els municipis de l’interior i a les zones rurals, que a poc a poc, es buiden, per no tenir serveis mínim per a poder cobrir les necessitats bàsiques”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *