foradia cdturisme

Els pactes de l’extrema dreta continuen censurant el valencià

El grup de Pego Smoking Souls havia d'actuar a Elx el dia 9 d'agost, però, segons ha denunciat la banda pegolina, el nou govern format per PP-Vox ha cancel·lat l'actuació

Als últims dies les xarxes socials s’han fet ressò de la cancel·lació del concert del grup Smoking Souls a Elx del pròxim 9 d’agost, gràcies a un tweet de la mateixa banda on es podia llegir: “PP + Vox acaben de cancel·lar el nostre concert a Elx. Quina tristesa i quina ràbia”. Segons han comentat els del grup pegolí, els tràmits per a la contractació per a poder participar en el festival ‘Les Nits de l’Hort’ es va iniciar el dia 22 de maig, i que, ara, amb un canvi de govern, del PSOE a PP-Vox, el nou ajuntament ha cancel·lat l’actuació.

Des de l’Ajuntament d’Elx han negat l’existència d’aquest contracte, i ha anunciat que emprendrà les accions legals oportunes davant el grup per les acusacions de “cancel·lar” l’actuació en un festival que no existeix, i que també denunciaran al ministre de Cultura Miquel Iceta, i al diputat a Les Corts, Joan Baldoví, que també han difós la notícia. A més, segons la versió de la regidora d’Elx, no es va enviar cap contracte, sinó un pressupost.

Per la seua part, la banda ha fet un extens comunicat a les xarxes socials explicant la seua versió. Segons declaren gestionar concert a l’estat espanyol implica “uns procediments previs que es dilaten en el temps i acaben en la signatura de contractes per donar pas a la producció de l’esdeveniment i, finalment, la tan esperada actuació. Hi intervenen negociacions diverses i agents diversos, reserves de dates, ajustos de calendaris i, finalment, confirmacions telefòniques i també per mitjans escrits. D’aquesta última manera és com Smoking Souls, a través de la nostra oficina de contractacions de directes, va obtenir la confirmació de l’actuació mitjançant un Agent de zona/intermediari. La confirmació del concert a Les Nits de l’Hort de Baix d’Elx el dia 9 d’agost, doncs, l’obtenim per escrit el 22 de maig de mans de l’empresa. És en aquest moment quan s’inicia el procés administratiu per a la contractació del concert”. Com asseguren, després de les eleccions el procés de contractació del concert es va paralitzar, i que l’agent va intentar contactar amb el nou consistori, però sense èxit. El dia 24 de juliol l’Ajuntament va presentar el cartell i en ell no estava el concert d’Smoking Souls.

A altres anys, en el cartell d’aquest festival hi havia grups que cantaven a la nostra llengua, i casualment, “és evident que el canvi de color polític en la corporació municipal d’Elx ha afectat el concert que teníem confirmat”, explica el grup.

“Davant els fets succeïts, volem posar el focus en visibilitzar la dinàmica precària en la qual ens movem molts grups de música i equips tècnics en quant a la contractació de concerts. Les persones, administracions o entitats que ens contracten aparaulen els espectacles de manera verbal o per altres vies temàtiques, postergant al màxim la firma d’un contracte i deixant-nos en una situació de vulnerabilitat. Per desgràcia, això és una situació normalitzada per als treballadors i treballadores de la música que ens obliga a reservar dates congelant-les a les agendes sense garanties i amb acords febles i poc vinculats, i aquesta situació s’ha vist agreujada pels resultats electorals”, argumenten. A més a més, han donat les gràcies a tot el món que ha mostrat el seu suport.

Després de la polèmica, l’Ajuntament d’Alzira ha anunciat que ells contractaran a la banda “en solidaritat” pels fets ocorreguts, i que l’afegiran al cartell del concert commemoratiu del 9 d’octubre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *