foradia subscriutegrat

Les festes de Moros i Cristians es viuen aquest agost a Cocentaina

Les filaes de la capital del Comtat tornen un any més a eixir al carrer per celebrar la tradicional festivitat en honor al patró de la localitat, Sant Hipòlit

Cocentaina està en festes. Els Moros i Cristians tornen un any més a eixir pels carrers de la vila comtal per viure aquesta festa tan arrelada. El Dia dels Comptes, marcat al calendari el 5 d’agost, inicia una Setmana Festera que donarà pas als dies grans. Per tant, la Trilogia en honor a Sant Hipòlit, patró del municipi, que plena de música i alegria la localitat contestana, queda reservada per als dies 11, 12, 13 i 14 d’agost.

El divendres dia 11 serà la Nit de l’Olla, mentre que el dia 12 tindrà lloc l’Entrada. El programa es complementa amb una àmplia varietat d’activitats, com ara el concert de la Colla Mal Passet el dia 4, el concert de l’Ateneu Musical el dia 7 i el de la Unió Musical Contestana el dijous 10. A més, el dimarts 8 d’agost estarà dedicat als més menuts de la casa, amb la Volteta dels Xiquets.

No obstant això, la Publicació, el passat 24 de juny, va anunciar l’inici de la tradició festera. A partir d’aquesta data els actes han anat desenvolupant-se durant el mes de juliol. A més de les voltetes durant els caps de setmana, l’1 de juliol es va fer la presentació de càrrecs al Palau i, més tard, el divendres 14 de juliol va tindre lloc la presentació de la revista. Amb tot, l’estiu és sinònim de festa i tradició per als ‘socarrats’.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *