foradia subscriutegrat

Variada programació a les festes de Penàguila

La localitat de l'Alcoià viurà quinze dies amb activitats esportives, danses, fogueres, jocs i Moros i Cristians, perquè la població gaudisca del mes d'agost

Penàguila, un xicotet poble de la comarca de l’Alcoià amb molt d’encant s’està preparant per a passar-ho bé gràcies a una àmplia programació d’actes amb motiu de les seues festes. Com ha comentat el seu alcalde, Salvador Català, la gent del poble és molt participativa en totes les activitats que es fan, i durant els mesos d’estiu el poble té un ambient especial. I és que, de tenir unes 320 persones censades durant tot l’any, en estiu aquesta xifra pot multiplicar-se per 5 o 6, segons ha assegurat l’edil. Per a poder gaudir al màxim d’aquestes vacances en el poble, s’ha preparat una programació d’actes que començarà el dia 12 d’agost amb l’activitat preparada per la Mancomunitat dels Campaners del Comtat en l’Església. L’endemà serà la dansa la protagonista amb el grup de Danses Punta i Taló a la plaça de l’Església. En els dies 17, 18, i 19, Penàguila celebrarà el torneig municipal de pàdel, però a més a més, eixe dia 19 també començarà el primer Dia de Huità ‘Colla d’Amics del Primer Foc’. En total hi haurà 8 dies de Huità.

En aquest primer dia de festes, es celebrarà una missa, i una girada de campanes que declararà el començament de les festes. A la nit s’encendrà la primera foguera a càrrec de la Colla d’Amics del Primer Foc. El dia 20, segon dia de huità, es faran jocs per a xiquets a la vesprada, i en aquesta nit, ‘La Flama’ encendra la segona foguera.

El dia 21 d’agost, serà el torn de l’encesa de la Colla Taburet, i el 22 de la Societat Musical Cultural de Penàguila. Per al dia 23, a més d’un concert de la mateixa Societat Musical, l’encesa vindrà de la mà de la família Blanes Bonet. La Colla d’Amics El Tauló s’encarregarà de l’encesa del sisé dia de la huità, en el dia 24 d’agost.

El divendres de 25 variarà un poc la programació, ja que des de bé matí hi haurà actes. A les 7h es farà la pujada al castell amb la tradicional ascensió a la Creu, a la vesprada es durà a terme el pregó de les festes Majors, i en acabar, la Societat Musical interpretarà el passdoble ‘Penàguila’. S’encendrà una nova foguera i haurà un espectacle pirotècnic, i finalment, a les 00h, es farà una volta al poble amb el ball de disfresses.

L’últim dia de huità, el dissabte 26 d’agost, el dia començarà amb una gimcana a la plaça, i a la vesprada es farà una partida de pilota valenciana, i una concentració de veïns a la plaça de l’Església per fer l’ofrena de flor en honor a la patrona, la Mare de Déu del Patrocini. A les 00h començarà la Nit de l’Olla, i es farà una desfilada humorística organitzada per les filaes del poble.

El diumenge 27 arribarà el dia de les entrades de Moros i Cristians, però per a això s’haurà d’esperar a la vesprada, ja que de matí es farà una cercavila, missa, i un aperitiu de germanor a la plaça.

El dia de la Mare de Déu del Patrocini, el dia 28 d’agost, l’agenda estarà carregada, perquè de matí es començarà amb el Cant a l’Aurora, i seguidament una despertà i cercavila. A la vesprada, com marca la tradició s’obrirà el Jardí de Santos i es farà una processó en honor a la patrona. A la nit la gent podrà divertir-se amb quatre shows.

La patrona tindrà un segon dia a Penàguila, i és que, el dia 29, a més de retre homenatge a la Mare de Déu del Patrocini, també es faran les tradicionals paelles. A la nit, tot el món podrà gaudir del correfoc al voltant del poble.

Per a acomiadar-se de la programació de festes fins a l’any que ve, el dia 30 d’agost el dia estarà dedicat als xiquets, i per això podran divertir-se durant tot el dia a la piscina municipal on gaudiran de jocs d’aigua. A la nit es farà un sopar de cabasset a la plaça i es posarà punt final a les festes.

L’alcalde de la localitat, Salvador Català, ha assenyalat que qualsevol moment és bo per a visitar Penàguila: “Ací la gent pot venir i passar un dia molt tranquil. Hem restaurat dos muralles, està el Jardí de Santos, es pot anar d’excursió al Castell… I pel que fa a festes, gaudir de totes les activitats. En Penàguila la gent és molt amable i molt acollidora“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *