foradia subscriutegrat

Nova data per al desnonament de Cals Flares

El dia 30 de setembre s'ha organitzat una manifestació contra aquest desallotjament que està previst per al dia 5 d'octubre a petició de la Sareb, el banc dolent

El dia 5 d’octubre, el Centre Social Okupat i Autogestional Cals Flares, s’enfronta novament a un desnonament, el tercer en pocs anys. El Sareb, el banc dolent, ha sigut l’entitat que ha fet la petició, i que ha demanat a l’administració pública la reactivació del procés que s’havia vist aturat a principis d’any. Per aquest motiu, Cals Flares ha convocat una manifestació de rebuig i altres accions de protesta.

Aquesta manifestació està prevista per al dissabte 30 de setembre a les 17:30h, des de la plaça Ramón i Cajal, i finalitzarà a la placeta les Eres, on tindrà lloc el festival Moniàtic, que ha mostrat el seu suport a l’espai okupat.

La manifestació es realitzarà sota el lema ‘Construïm cultura comunitària, arrabassem espai al capital’, i tindrà els següents objectius: la creació i manteniment d’espais culturals populars, comunitaris i autogestionats; fer front a l’avarícia dels bancs i els grans tenidors i contra l’especulació immobiliària i la pujada dels lloguers; frenar la degradació del centre d’Alcoi, i concretament, del barri del Partidor; i finalment, defensar Cals Flares i el seu desnonament.

A més a més, s’ha fet una crida artística per a la causa, amb l’objectiu de denunciar l’intent de desnonament per part de la Sareb i així penjar aquests dibuixos, collages, memes i poemes, a les xarxes socials. A aquesta crida han respost il·lustradors i il·lustradores com Eva Cremades, David Van der Hofstadt o Isabel Couchoud.

A banda de convidar a la gent a aquesta manifestació, també ho fan a acudir el dijous 5 d’octubre a les 8h a la porta de Cals Flares, al carrer Forn del Vidre 10, per a donar suport a aquest espai, i mostrar la disconformitat amb l’execució del desnonament prevista per a eixe dia.

S’ha d’assenyalar que aquesta no és la primera ordre que es rep, i és que en els últims anys ja hi han hagut vàries. En 2020, es va produir la primera, però, gràcies a la pressió popular va ser retirada. Més tard, en novembre de 2021 es va poder evitar que la Sareb prenguera possessió d’aquest espai gràcies a la presència de gent, i ara, en aquest 2023, després d’haver passat pels jutjats a finals de l’any anterior, i d’una nova mobilització social, va ser la mateixa Sareb la que va demanar la suspensió temporal d’una segona ordre de desnonament que havia sol·licitat prèviament a l’Administració.

Des de l’organització manifesten que: “Som conscients de la mala premsa que ha tingut l’okupació aquests últims anys en els mitjans per afavorir els interessos de les empreses de seguretat, els grans inversors immobiliaris i els polítics neoliberals. Per a nosaltres, l’okupació d’espais és una ferramenta legítima de protesta davant les entitats bancàries i grans propietaris que ens neguen el dret a l’habitatge i que s’enriqueixen amb aquesta necessitat que no hauria de ser un bé de mercat, sinó un dret. També és una eina de lluita activa contra la degradació del centre històric d’Alcoi: nosaltres cuidem de l’edifici i del seu entorn perquè la localització no es convertisca en un solar de tants com n’hi ha en el barri de El Partidor. Finalment, l’okupació és necessària per a generar espais comuns per a la classe treballadora, als quals, d’una altra manera no tindríem accés: espais autònoms, xarxes entre iguals allunyades de lògiques mercantilistes i de la mirada reguladora de les institucions. És per això que no pensem abandonar aquest espai en què portem 16 anys aprenent, creant i trobant-nos sense abans mostrar el nostre rebuig, sense lluitar. Ens veiem el dia 30 de setembre a la manifestació, i el 5 d’octubre en Cals Flares!”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *