foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Muro aprova una modificació de crèdit

S'espera que amb aquest canvi s'optimitzen recursos i serveis municipals. La quantitat econòmica ascendeix a un total de 677.754 euros i permetrà fer 19 actuacions, entre elles el Pla Estratègic de Regeneració Urbana, la reforma del Centre Cultural o la contractació de la senyalització viària i la il·luminació pública

L’Ajuntament de Muro ha aprovat la modificació del crèdit de l’actual pressupost municipal, en un plenari celebrat el passat dijous, 5 d’octubre, amb la finalitat d’optimitzar recursos i serveis, amb un total de 677.754 euros, que es destinaran a inversions i que se sumaran al pressupost anual de l’Ajuntament, provinents del sobrant de tresoreria.

En febrer de 2023, es va aprovar la liquidació del pressupost de l’exercici econòmic 2022, amb un superàvit en termes de compatibilitat nacional. Davant l’existència d’unes despeses i actuacions necessàries que no podien demorar-se fins a l’exercici següent, i la falta de crèdit existent o insuficient per a dur-les a terme, s’ha proposat des de la Regidoria d’Hisenda una modificació de crèdit, que permeta l’execució de 19 actuacions pendents.

Una de les principals iniciatives que es farà amb aquesta modificació serà el Pla Estratègic de Regeneració Urbana, el projecte de reforma del Centre Cultural, l’ampliació d’espais comuns i automatització de les instal·lacions esportives, la reparació de camins (acabar la fase II i redactar el projecte de la fase III), l’actualització del projecte de les ‘Naus de les Caixetes’ per albergar la col·lecció museogràfica municipal, arxiu i centre de formació, a més d’incorporar la senyalització viària i la il·luminació pública.

També cal destacar que s’han acordat projectes de la subvenció del Pla Planifica que contempla la reurbanització del carrer d’Ausiàs March, 9 d’octubre, i carrer Aitana, el centre d’emergències i la reforma de la cantina de l’estació. Aquest pla compta amb un pressupost de més d’un milió d’euros, i disposa d’una ajuda d’uns 804.000 euros per part de la Diputació d’Alacant.

Vicent Molina, alcalde de Muro, ha destacat que: “Ens permetrà portar a terme una sèrie d’inversions que vindran molt bé per al dinamisme econòmic del poble, i que milloraran els serveis”, i ha volgut assenyalar una altra modificació aprovada, referent a la relació de llocs de treball municipals que possibilitarà una oficina de registre d’atenció al ciutadà “en la qual es resoldrà gran part de la tramitació de les gestions dels veïns i veïnes de Muro”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *