foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi demana espais segurs als centres educatius després de l’accident de l’IES Andreu Sempere

Des de la plataforma municipalista es denuncia que podrien haver-se aplicat algunes mesures a l'inici de curs per a començar a convertir els entorns dels centres educatius en entorns segurs per als escolars

Des de Guanyar Alcoi ha volgut denunciar que no s’han aplicat mesures per a oferir entorns segurs als centres educatius de la ciutat, i és que, com expliquen, al mes de juliol, la plataforma municipalista va presentar en plenari una moció per a elaborar un pla per tal de crear espais segurs al voltant dels centres educatius, abans que començara el curs, i així evitar incidents. Aquesta va ser aprovada, però segons expliquen des de Guanyar, el govern va al·legar que “no es podia fer tan ràpidament i que ja s’estudiaria”.

El passat divendres 27 d’octubre un cotxe es va precipitar contra l’IES Andreu Sempere, i des de la plataforma han comentat que: “Afortunadament de l’incident acorregut el divendres no cal lamentar més que danys materials, però si haguera ocorregut en horari d’entrada i eixida dels centres haguera pogut ser molt més greu. No és el primer incident ni serà l’últim si no ens prenem seriosament la pacificació del trànsit”. Mari Carmen Paredes, regidora de la formació, ha afegit que: “A més, hi ha accions ben senzilles que podrien haver-se incorporat a l’inici d’aquest curs com evitar que circulen i estacionen vehicles a les portes dels centres educatius en horaris d’entrada i eixida i ubicar semàfors i Passos de vianants ben senyalitzats que haurien ajudat a pal·liar la problemàtica mentre s’estudia com desenvolupar la resta d’accions. Des de Guanyar entenem que la seguretat dels escolars és una prioritat, i després mantenir diverses reunions amb els centres i AMPA veiem que no és un tema per a deixar-ho córrer”.

Algunes de les mesures que demanen Guanyar són, tal com explica Paredes, “fomentar la disminució de l’ús del transport privat i fomentar l’ús del transport públic escolar. També seria adient que es treballara perquè el transport escolar que va des de les urbanitzacions de Montesol, Sargento, Baradello i Barxell, tinguera parada a Batoi i arreplegara escolars per dur-los al Romeral i Horta Major”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *