foradia subscriutegrat

Marisa Maliaño estarà de conferència al Club UNESCO d’Alcoi

La xarrada és organitzada per la Colla Ecologista la Carrasca - Ecologistes en Acció, el Col·lectiu 8 de Març, i compta amb la col·laboració de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi

El divendres 10 de novembre el Club d’Amigues i Amics de la UNESCO acollirà la conferència de la metgessa, màster en salut públic, docent de microbiologia i ecofeminisme, Marisa Maliaño. La xarrada du el títol ‘De aquellas bacterias sexis a esta humanidad si seso. Qué dice la ciencia’, i allí es parlarà sobre com hi ha jerarquies i superioritat entre els éssers vius, o com som els éssers vius una xarxa d’organisme uni i pluricel·lulars necessaris per a sostenir la vida. Marisa explicarà com la teoria de Charles Darwin de ‘sobreviu el fort’ continua ensenyant-se per damunt de la de Lynn Margulis, sobre ‘sobreviuen els qui s’associen i col·laboren’.

La xarrada serà un relat des del coneixement i la ciència, amb perspectiva ecològica i feminista amb la qual es reelaborarà un relat patriarcal i bel·licista de la nostra cultura.

Marisa Maliaño és llicenciada en Medicina i Cirugia General per la Universitat de Cantabria, i és diplomada en Sanitat, té un Màster en Salut Pública i tècnica superior en Anatomia Patològica. Maliaño ha treballat com a metgessa rural a Cantabria, i als últims anys ha estat com a professora de microbiologia en el cicle superior d’FP d’Anàlisis Clíniques a Santander. A més a més, també podria dir-se que Marisa Maliaño és feminista i ecoactivista, i que es dedica a divulgar ciència des del grup d’Ecofeminismes d’Ecologistes en Acció de Cantabria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *