foradia subscriutegrat

Gandia aborda l’assetjament escolar a través del teatre

«Tots els dies» és el títol de l’obra que es representa fins dimecres al Teatre Serrano. Està dirigida a l’alumnat de 2n i 3r de l’ESO de tots els centres educatius de la població

El Teatre Serrano de Gandia acull aquests dies cinc representacions de l’obra «Tots els dies», que organitza la regidoria d’Educació dins el programa d’activitats complementàries gratuïtes per als centres educatius de la ciutat.

Està dirigida a l’alumnat de 2n i 3r de l’ESO i posa l’accent en l’assetjament escolar, «un monstre amb semblant de xiquet», que pateixen al voltant de dos milions de menors a l’Estat espanyol, una xifra que pot representar la part visible d’un iceberg, ja que molts xiquets i xiquetes el pateixen en silenci.«Són situacions basades en la “desigualtat” entre l’agressor i la víctima, en la qual s’estableix una relació domini-submissió; accions o conductes on un o més alumnes insulten, difamen, amenacen, fan xantatge, creen rumors, peguen, furten, trenquen coses, ignoren o aïllen a altres de manera sistemàtica i que es perllonga en el temps… Eixos actes produeixen a qui els pateix sentiments d’indefensió i inferioritat», ha recordat la regidora d’Educació, Esther Sapena. Per això, “l’obra pretén donar visibilitat a l’assetjament escolar, abordar-lo, per a després de la representació, tindre una xerrada-col·loqui sobre el tema amb l’alumnat mateix».

Està escrita per Ignasi Moreno i dirigida per Jordi Grau, amb les actuacions d’Adri Sanz i Dolors Palonés. S’hi escenifiquem 6 històries, basades en fets reals, de diversos tipus de bullying amb l’objectiu de ficar-nos dins la pell dels protagonistes, ja siguen els propis assetjats, familiars, testimonis o assetjadors per donar visibilitat al problema des de les diferents perspectives… Unes històries per provocar l’anàlisi, el diàleg i el rebuig com a eines per tal d’intentar erradicar l’assetjament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *