foradia subscriutegrat

Alcoi promocionarà en FITUR el festival Animalcoi i ser destinació cinematogràfica

El municipi comptarà, a més, amb informadors turístics situats en l'espai de Costa Blanca i la regidoria mantindrà al llarg de la fira diferents reunions amb professionals i representants del sector

Alcoi serà present un any més en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid del 24 al 28 de gener. En aquesta ocasió, el municipi promocionarà el festival de cinema d’animació Animalcoi, així com l’oferta de la ciutat com a destinació cinematogràfica.

En els seus tres anys en marxa, Animalcoi ha aconseguit fer-se un nom en el panorama internacional com a lloc de trobada per a professionals del sector audiovisual de l’animació. En l’edició de 2023 van competir 55 curtmetratges de 16 països de tot el món, amb un total de 872 assistents a les conferències i tallers.

Per altra banda, Alcoi Turisme explota des de fa anys la relació entre la indústria audiovisual i la turística. Per a promocionar la línia estratègica del denominat turisme cinematogràfic, es va crear ALCOI FILM OFFICE, entitat pública i sense ànim de lucre, la finalitat del qual és la de promoure, impulsar i fomentar el sector audiovisual de la ciutat d’Alcoi, atraient, incentivant, facilitant i donant suport al rodatge d’obres audiovisuals. L’objectiu és la posada en valor dels recursos de la ciutat, captant i donant suport al desenvolupament del major nombre possible de rodatges.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, subratlla la necessitat d’atendre una nova tipologia de turisme que no sols viatja per oci, sinó també per negocis, per formació o atret per l’oferta cultural que proporcionen les indústries creatives i en concret, les arts audiovisuals. “Promocionar un certamen cinematogràfic d’animació ja consolidat internacionalment com és Animalcoi, no sols serveix per a promocionar la ciutat a tots els nivells, sinó que, al mateix temps, contribueix a impulsar una veta de mercat pròpia, capaç de retindre talent i de generar noves oportunitats per als futurs emprenedors que s’estan formant”.

La regidora destaca no només els recursos patrimonials de la ciutat, que serveixen com a escenari de rodatge, sinó també l’experiència d’un sector turístic i empresarial especialitzat o el privilegi de comptar amb una formació qualificada específica en animació audiovisual, com la que ofereix l’Escola Superior d’Art i Disseny.

Alcoi tindrà informadors turístics en l’espai Costa Blanca durant tota la fira. D’altra banda, l’oficina de Turisme aprofitarà el certamen per a mantindre diferents reunions amb professionals del sector. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *