foradia subscriutegrat

Muro implanta la recollida selectiva de residus urbans

El nou sistema comporta que cada dia s’arreplega una fracció de residus

L’Ajuntament de Muro ha implantat ja el nou sistema de recollida de residus urbans de manera selectiva i fraccionada per dies segons les restes a dipositar. Per portar endavant la iniciativa s’han instal·lat contenidors mòbils en diferents punts establerts del municipi, en horari de 18:00 a 22:00 hores, de dilluns a dissabte.

Aquesta mesura respon a la nova llei de residus per ampliar la xarxa de reciclatge en Espanya i amb la qual es vol reduir el pes del residu produït en un 13% en 2025, respecte als generats en 2010. Els punts escollits per a la prova pilot que s’ha posat en marxa fins a setembre, són el casc antic, el carrer Sant Joan de Ribera i les pedanies de Setla, Benàmer i L’Alquerieta de Jordà.

Amb l’entrada en vigor de la nova normativa, des de l’Ajuntament s’ha pres la decisió de començar a implantar aquest nou sistema de recollida de residus més selectiu que l’actual en els punts que s’han considerat més adients del municipi per les seues característiques.

La característica principal d’aquest nou sistema, és que cada dia s’arreplega una fracció selectiva de residus: dilluns i dijous es dipositen envasos lleugers; dimarts i divendres el paper i cartó, dimecres i dissabte els residus orgànics, i de dilluns a dissabte també es poden dipositar residus de la fracció resta, és a dir, els residus d’origen domèstic que s’obtenen una vegada efectuades les recollides separades. A les proximitats de les zones amb aquest sistema d’arreplegada de residus, hi haurà illes d’emergència amb totes les fraccions per a tots els veïns que ho necessiten puntualment.

Segons ha explicat la regidora de Residus Sòlids i Neteja, Sara Beneyto “l’objectiu és aconseguir augmentar la taxa de reciclatge i donar solució als problemes d’insalubritat que patia el poble en alguns punts de recollida”. Després dels primers dies de rodatge, ha assenyalat que “la proposta està funcionant molt bé. Llevat d’algunes conductes incíviques els primers dies, la gent està actuant com cal i està complint i superant les expectatives que des de la regidoria estimàvem, dipositant els residus en l’horari establert i la fracció corresponent cada dia”.

És per això, que ha volgut “donar les gràcies per l’esforç que està suposant aquest canvi als veïns afectats i esperem que a poc a poc el resultat siga l’exemplar per a tots i totes i, a més, puguem gaudir de Muro amb carrers més nets, sense olors i sense deixalles”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *