foradia subscriutegrat

Torna la Mostra d’Art i Disseny d’Alcoi

Tindrà lloc el 10 de febrer, a la Plaça Ferrándiz i Carbonell, d’11,30 a 18,30 hores, i els artistes mostraran les seues obres i processos creatius

Imatge de la primera edició, celebrada al desembre.

El dissabte 10 de febrer eixirà al carrer la segona edició de la Mostra d’Art i Disseny d’Alcoi (MADA) una iniciativa que es va estrenar al passat mes de desembre i des d’un primer moment es va confirmar la voluntat de continuïtat, que ara queda demostrada en aquesta segona edició, novament organitzada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

La Mostra repeteix escenari, com és la Plaça Ferrándiz i Carbonell, ja que es considera un espai idoni per a celebrar un encontre d’aquestes característiques, però modifica l’horari i en lloc d’acabar a migdia continuarà a la vesprada, així que estarà d’11,30 a 18,30 hores, tal com explica la regidora de Cultura, Elisa Guillem, qui recorda que aquesta iniciativa “pretén visibilitzar als nostres artistes i donar-los a conéixer més si cap al conjunt de la ciutadania”.

A falta de tancar la llista de participants, ja hi ha més de vint inscrits de diferents disciplines artístiques, i molts repeteixen. La regidora explica que la immensa majoria va vendre o especialment fer contactes i agafar comandes, el que és molt bon signe. “Volem que siga un aparador per a visibilitzar als artistes, una galeria esporàdica al carrer, i a l’abast de totes les butxaques, ja que hi havia obres des de 10 euros”.

Els primers participants confirmats, amb data de finals de gener, són Arquitecturizar, Carlos Ilario, Carolina Guarinos, Celi Blasco, Col·lectiu Damac, Didi Vent, Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Gisbert de Miguel, Joan Ferri, Jorge Carrasco, Laura Valor Tormo, Leandro Terol, Lola Llopis Micó, Macu Seguí, Mapa, Melina Colombano, Miguel Ángel Pons, Miriam Barea, Neus Rosas Soler, Nieves Soler, Orfeo Soler, Paula Orts, Sara Esplà i Susana Alemany.

Una novetat és la participació de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD), i com explica l’alumna Sara Rodríguez, de Disseny Gràfic, seran cinc alumnes els que mostren els seus treballs, en il·lustració, complements i moda, i adhesius, mostrant la il·lusió que tenen per participar, estrenant el 50 aniversari de la EASD Alcoi.

En aquesta Mostra d’Art i Disseny d’Alcoi els artistes exposen les seues obres i també es mostren processos creatius, al que la regidora de Cultura afegeix que per a la pròxima edició es volen fer fins i tot tallers perquè vagen les famílies, especialment dirigits a la infància, “l’objectiu és anar creixent, ampliant i que cada vegada puga ser més gran i atractiva, tant per als artistes com per al públic, i que tinga interés per a totes les edats”. Una altra novetat és que obriran un canal de Tik Tok, per tal que periòdicament els artistes expliquen el que fan i el que ofereixen.

A l’hora de parlar de creixement d’aquesta iniciativa, la regidora explica que estan oberts a la comarca, de fet en aquesta edició hi ha una artista de Cocentaina, ja que es considera positiu tant en l’àmbit artístic perquè s’amplia el que es mostra, com perquè també atrauria a més públic. Cal recordar que està previst que es celebren diferents edicions al llarg de l’any, la pròxima seria abans de Sant Jordi, i els artistes que estiguen interessats a participar poden posar-se en contacte amb el departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

La música en directe té protagonisme al llarg de la celebració de la Mostra d’Art i Disseny d’Alcoi i per a l’edició del 10 de febrer actuaran Zona Malva i Alesa DJ, i es vol que sempre siguen artistes de la zona els que aporten la part musical.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *