foradia cdturisme

Els grups BSM de Mataró i MAWA de Cornellà de Llobregat guanyadors del concurs AMIC-Directes

Durant l’acte, celebrat aquest 21 de febrer a La Pedrera, també s’ha atorgat el premi a tres docents de Balaguer, Catarroja i Cornellà de Llobregat de forma ex aequo

Més de 160 persones d’arreu de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears van assistir, el 21 de febrer, a l’acte de lliurament de premis de la 2a edició del concurs de creadors de contingut en català, AMIC-Directes, celebrat a La Pedrera (Casa Milà) a la ciutat de Barcelona. Durant l’acte, presentat per l’AMIC i Aitor Muñoz (@LletiVi22), creador de contingut, s’ha premiat un total de 7 grups, d’entre els 24 finalistes, pels seus vídeos en directe realitzats a través de la plataforma de Twitch i en català.

Dels 97 alumnes finalistes entre les dues categories, el 1r Premi de la categoria d’E-Sports ha estat pel grup BSM, de l’Institut Damià Campeny de Mataró per, segons el jurat, “tenir un discurs clar i entenedor, en un directe que explora diversos gèneres de videojocs i en relata les dinàmiques, involucrant l’espectador en cada moment”.

En la categoria d’Actualitat, el grup guanyador ha estat MAWA de l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat, centre que repeteix primer premi en aquesta categoria, per “utilitzar i pensar en la majoria dels recursos que es poden fer servir en un directe”. Ambdós premiats amb 1.000 € destinats a la compra de material audiovisual i escolar.

L’acte va comptar amb els parlaments de Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, el qual ha exposat les dades de participació i l’alta implicació d’alumnes i docents en l’edició d’enguany, la qual ha tingut més de 500 inscrits i un increment d’un 30% en els centres que han participat.

Seguidament, Isabel Serrano, vicepresidenta segona de l’AMIC, ha remarcat que “per l’Associació és un repte molt important contribuir a fer més forta la comunicació en llengua catalana en formats que arriben als més joves (…), i ningú millor que els mateixos joves per demostrar que és possible”. L’acte ha comptat amb la presència i han estat els encarregats d’atorgar alguns dels premis, Ramon Grau, president de l’AMIC i Pau Brunet, vicepresident tercer de l’AMIC i responsable de l’edició digital del diari regió 7.

El 2n Premi dins la categoria d’E-Sports ha estat pel grup GAMERS DE LA TERRA CATALANA, del Col·legi Escolàpies Sant Martí – Calassanç de Barcelona, en paraules del jurat “per saber treballar la distribució de diverses càmeres en un directe, conèixer i controlar la temàtica de la qual ens estan parlant”. I el 3r Premi ha estat pel grup BOIXOS de l’Institut Almatà de Balaguer, en paraules del jurat “per informar i portar a debat el futbol d’una forma entretinguda i respectuosa”.

En la categoria d’Actualitat, el 2n Premi ha estat atorgat al grup MELOMANIA de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, en paraules del jurat “per un discurs coherent, una bona estructura de programa i una qualitat tècnica excepcional”, i el 3r Premi, ha estat lliurat de forma ex aequo, pel grup SOMNISTREAMERS, del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma, en paraules del jurat “per contagiar-nos el seu esperit nadalenc i simpatia, explicar-nos els seus propòsits de la forma més entretinguda” i el grup XAFICAT de l’Institut Almatà de Balaguer, en paraules del jurat “per presentar-nos un directe molt complet, treballat prèviament i on s’ha fet un bon ús de totes les possibilitats i aspectes tècnics que ens ofereixen les plataformes de streaming”.

D’altra banda, també s’ha volgut destacar la gran implicació i feina darrera de la figura dels docents a l’hora d’engrescar a l’alumnat.

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes cinquanta publicacions impresos, digitals i audiovisuals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguen a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *