foradia cdturisme

Cocentaina crea el Consell del Nucli Antic

L’objectiu és crear un canal de comunicació directe entre els veïns i les veïnes del Raval i la Vila i l’Ajuntament de Cocentaina

Un dels temes que marcaren les eleccions locals del 28 de maig del 2023 a Cocentaina va ser el nucli antic. Una problemàtica que tots els partits contestans plasmaren als seus programes electorals i on ja s’incloïa la creació d’un Consell del Nucli Antic.

Després de mesos de treball, aquesta proposta ha esdevingut una realitat i s’ha aprovat al Ple Municipal la creació del citat Consell gràcies als vots afirmatius del PSPV-PSOE, Compromís, PP, i Vox.

L’objectiu és crear un canal de comunicació directe entre els veïns i les veïnes del Raval i la Vila i l’Ajuntament de Cocentaina. En aquest consell, de caràcter consultiu, estaran representats tant entitats com veïns, així com tots els partits polítics amb representació al consistori.

A més d’informar periòdicament de les accions que s’estan duent a terme i dels projectes de futur, s’escoltaran de primera mà els dubtes, suggeriments i queixes del veïnat per tal d’atendre’ls de la manera més ràpida i efectiva possible.

Irene Barrachina, regidora del Nucli Antic, ha destacat que “la nostra idea és que el Consell del Nucli Antic entre en funcionament com més aviat millor per començar a treballar. Volem que aquest Consell canalitze els problemes de la ciutadania, que la gent se senta escoltada, buscar solucions i aportar idees que puguen millorar els barris de la Vila i el Raval. Al cap i a la fi, tots els Consells, perquè tinguen vida i realment siguen útils, necessiten la participació activa de tots els seus integrants. Sabem que la tasca que tenim al davant és complexa, però també molt il·lusionant. I treballarem de valent perquè, vertaderament, el nucli antic esdevinga el cor del nostre poble”. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *