foradia pressupostparticipatiualcoi

8 de Març de 2014

Enviat per Redacció en 25 de febrer de 2014. · Sense Comentaris · Compartir esta entrada

Arxivat en Activitats

Día Internacional de les dones treballadores

Share This Post

RSS

Fa trenta anys, un grup de dones amb inquietuds i gran motivació vam coincidir  en un context d’incipient obertura i llibertat social i vam decidir iniciar el nostre camí en el moviment feminista.

programa

Per començar aquest viatge vam crear el “Col·lectiu 8 de Març”, associació des d’aleshores dedicada a denunciar les injustícies infligides a les dones i a difondre els seus drets. Així, des d’un àmbit local i amb humilitat, és com ens vam posar en marxa.

Poc a poc vam anar entenent que el feminisme no consistia a separar sinó a integrar les diferències. Les persones som massa diverses com per a haver-nos d’ajustar als rols que el sexisme imposa. Les dones i els homes podem construir una nova societat des de l’educació, la igualtat, el coneixement, el respecte i la comunicació.

Des d’aquest punt de vista, sempre hem proposat programes d’activitats obertes a tota la societat, perquè necessitem dones i homes feministes per acabar amb les discriminacions per raó de sexe.

Tot açò ens ha dut al moment present, un moment en què vivim una gran incertesa, on veiem com es difuminen molts dels drets aconseguits en el passat. Veiem com volen imposar-nos la precarietat laboral i la desatenció a la dependència. Veiem com moren cada any llistes massa llargues de dones a mans d’homes i com des de les insitucions es posen remeis superficials i que sols donen rendiment polític sense atacar el problema d’arrel, que requereix canvis estructurals en tots el àmbits: escolar, familiar, dels mitjans de comunicació… fins arribar a la globalitat.

Justament en el nostre aniversari, l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament ens vol fer retrocedir els trenta anys del nostre recorregut i hem de tornar a defensar el dret de les dones al nostre propi cos i a una maternitat decidida lliurement.

Perquè, després de trenta anys, seguim preocupades per la societat que ens envolta i continuen inquietant-nos les injustícies socials i politíques. I volem compartir el nostre modest treball amb totes i amb tots.

Col·lectiu 8 de Març  ACTIVITATS: www.nodo50.org/donesmariola

 

Font: Asun Navarro, Col·lectiu 8 de Març

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *