foradia subscriutegrat

Exposició “su-misión y reflejo”

Enviat per Redacció en 4 de març de 2014. · Sense Comentaris · Compartir esta entrada

Arxivat en Activitats

Dintre de les activitats del Día Internacional de la Dona

Share This Post

RSS

El Club d’Amics de la Unesco d’Alcoi, presenta l’exposició “su-misión y reflejo” de Tatiana Jiménez aon l’artista mostra diferents escultures. Ha organitzat aquesta exposició L’Associació Comarcal Contra la Violència de Gènere i Familiar (ACOVIFA) amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

VESTIDOS CON HISTORIA

SU-MISIÓN Y REFLEJO

de Tatiana Jiménez

“La missió de les dones, en una societat patriarcal com la nostra, es transforma en submissió … “ Aquesta obra autobiogràfica constitueix una denúncia cap a aquells arguments febles o mancats de raó que justifiquen les actituds discriminatòries en què es basa el discurs masclista. Sota la meva pròpia subjectivitat, afectada per la discriminació soferta per haver nascut dona i per la submissió imposada, trenco el meu propi silenci materialitzant sentiments d’odi cap al meu propi “jo” com a dona, cap el meu cos quan és considerat com “objecte” i cap a les imposicions i denigracions que anul·len les dones.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“She Must” reflecteix tot el que segueix passant a la nostra societat. A través de l’assimilació conceptual entre la dona estereotipada com “mestressa de casa” i el pal de fregar es conforma una crítica al masclisme a partir de la pròpia representació. En un to irònic, manifestat per tipografies tant lumíniques com cal·ligràfiques i amb l’ús d’objectes associats gairebé de forma exclusiva al gènere femení, es genera un efecte de mirall cap a l’espectador, fent visible la realitat. “La su-misión y reflejo”, en definitiva, constitueix la reivindicació de la igualtat entre gèneres i la fugida dels rols socials creats i impostos entre les dones i els homes.

 Tatiana Jiménez (Manzanares, 1988) va estudiar a Granada el Grau Superior d’Arts i Oficis aplicats a l’escultura i actualmente està cursant el Grau en Belles Arts a la Universitat Miguel Hernández a Altea. Ha fet cursos sobre disseny, construcció i realització d’escultura habitacional, mitjançant el cartró com material de reciclatge i sobre l’aplicació de pàtines sobre distints materials. Ha obtés el certificat d’especializació del volum en l’arquitectura: un model d’utilizació. Ha treballat en l’Alhambra de Granada en l’àrea de guix (restauració). Ha fet reproducció histórica, exposada al Museu de Jaén actualment, ha participat en l’equip tècnic d’escenografia a l’obraLorquiana” dirigida per Ana Sala al Palau d’Altea i ha fet exposicions com finalista al certamen de Pintura Abstracta 2012 a La Nucia, col·lectives: “De 0 a 100” a la Fundació Frax d’Alfaç del Pi i “Tránsitos II” a La VilaJoiosa, i individuals: “Broken” De lo tradicional al concepto a Manzanares (Ciudad Real).

Font: Club Amics de la UNESCO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *