foradia pressupostparticipatiualcoi

Resolució judicial per expropiacions Bulevar

El Suprem obliga a pagar 1,5 milions d’€ per les expropiacions del Bulevar Una nova sentència torna a complicar la situació econòmica de l’Ajuntament i l’elaboració dels Pressupostos de 2014

El Tribunal Suprem ha emés una sentència que obliga a l’Ajuntament a pagar 1,5 milions d’euros per uns terrenys que van ser expropiats l’any 2003 per a construir el Bulevar, i que l’anterior govern municipal havia valorat en 400.000 euros. Es tracta d’una nova resolució judicial que complica més encara la situació econòmica del Consistori, i dificulta l’elaboració dels Pressupostos Municipals per a 2014, ja que se suma a diferents decisions judicials quecondemnen l’Ajuntament a realitzar importants pagaments.

Declaracions de l’Alcalde Toni Francés:


A principis del mes de febrer els tribunals notificaven a l’Ajuntament la sentència que obliga a pagar 1.069.000 euros per les expropiacions del Barranc del Benisaidó, una sentència derivada del PGOU de 1989. Fa unes setmanes, a més, s’anunciava la interposició d’un contenciós per part de l’empresa responsable de la recollida de residus i la neteja viària, degut al deute que l’Ajuntament d’Alcoi manté amb la companyia perquè el govern del PP havia deixat pendents d’aplicar les revisions de preus entre 2007 i 2011, tot i que era una obligació contractual, i que ascendeix a 1,4 milions d’euros. I ara, aquesta mateixa setmana, el Tribunal Suprem inadmetia l’últim recurs presentat per l’Ajuntament davant la sentència que obliga a pagar al Consistori 1,5 milions d’euros per les expropiacions de terrenys que es van fer l’any 2003 a zones on s’havia de contruir el Bulevar, i que el govern municipal del Partit Popular havia valorat en 400.000 euros. Cal indicar, a més, que aquesta sentència se suma a una altra que també condemnava el Consistori, tal com es va anunciar al seu dia, a pagar 300.000 euros més per altres expropiacions del traçat del Bulevar.

bulevar alcoi

La via aon pasarà el Bulevard./

Davant aquesta situació, l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés indica que actualment està mantenint negociacions per establir un pla de pagaments que permeta a l’Ajuntament fer front a aquestes obligacions: “Aquestes sentències en contra sumen 4 milions d’euros, a més dels corresponents interessos. El que estem intentant és negociar terminis de pagament per a no posar en perill els serveis bàsics que presta l’Ajuntament, ja que resulta totalment impossible assumir totes aquestes obligacions en un sol any”. En aquest sentit, Francés ha volgut destacar “la bona predisposició i comprensió de totes les parts implicades per arribar a acords d’ajornament del deute. Gràcies a això, esperem no tindre al llarg de 2014 més sorpreses que amenacen l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament, en uns moments en què gràcies a la gestió responsable que s’havia portat a terme els dos últims anys per part del Govern municipal començàvem a veure la llum en matèria financera”.

Font: Comunicació Ajuntament Alcoi


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *