foradia elgrat

Noves excursions: El Castellar

L'excursió pel proper diumenge 30 de Març per visitar El Castellar. Segona edició del cicle ’10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric’. S’han inclòs tres noves rutes a una iniciativa que va comptar amb vora un miler d’assistents el seu primer any

el castellar

El Castellar d’Alcoi una antiga alquería o castell medieval arabe/ lesmuntanyes.com

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat per segon any consecutiu una nova edició d’excursions i rutes guiades per historiadors del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i el Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó. El cicle d’excursions permetrà conèixer els jaciment arqueològics i llocs històrics més emblemàtics d’Alcoi, com el Castellar, la Serreta, les excavacions del Salt i el castell de Barxell, entre altres.

L’excursió pel proper diumenge 30 de Març per visitar El Castellar dintre del programa10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’,  s’iniciarà a les 8.30 hores des de el Camp del Collao; amb 8 km de recorregut i un desnivell de 350m i de una dificultat moderada a carrèc de Germàn Pérez Botí.

10excursions

Informació de les Excursions./ lesmuntanyes.com

Enguany ha introduït tres noves rutes: les caves de neu del Carrascal de la Font Roja, el patrimoni industrial del naixement del riu d’Alcoi i els vestigis urbans de la Guerra Civil a Alcoi. La primera de les activitats d’aquest cicle va tindre lloc el diumenge 16 de febrer, amb una excursió a les caves de neu del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, que  va ser guiada per Jordi Acosta Matarredona i Josep Maria Segura Martí.

El regidor de Cultura Paco Agulló ha destacat que “davant l’èxit de participació i l’acollida que va tindre la primera edició d’aquest cicle d’excursions, hem volgut repetir l’experiència variant algunes de les rutes, de forma que els que van vindre l’any passat a totes les rutes tinguen noves excursions al seu abast. L’any passat van ser vora un miler de persones les que van participar, 968 segons els comptes dels organitzadors, i esperem poder repetir aquestes xifres perquè tal com vam poder comprovar tots els assistents són unes rutes ben interessants que ens apropen al nostre patrimoni, i per tant contribueixen a que prenguem consciència de la importància de la seua preservació”. Cal recordar que totes les excursions són gratuïtes.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


barnasants

Una resposta de Noves excursions: El Castellar

  1. […] Aquest diumenge dia 27 de juliol se celebra la jornada de portes obertes a les excavacions arqueològiques del Salt, amb eixida a les 9.30h. des del Camp del Collao d’Alcoi. A banda de les visites guiades (matí a les 11.30 i la 13h., i vesprada 17.30 i 19 h.), es duran a terme uns tallers experimentals de prehistòria. Dins el cicle ’10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric’. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *