foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament ha reduït el deute

La gestió econòmica del Govern permet aconseguir la senda de l’estabilitat pressupostària malgrat el Pla de pagaments a proveïdors i les sentències judicials en contra heredades de l’antiga gestió L’Ajuntament redueix el deute per sota del 75% per primera vegada en 12 anys

toni frances

L’Alcalde Toni Francés./

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi, que dirigeix Toni Francés, ha reduït el nivell del deute fins el 70,8%, un dels nivells més baixos de l’última dècada, gràcies a la política de reducció de despesa, de priorització d’inversions productives i d’un pla econòmic basat en substentar la capacitat financera de les arques municipals. Aquest resultat es desprén de la liquidació de l’exercici 2013, que s’ha tancat amb un balanç positiu de 2,5 milions d’euros.

El regidor d’Economia i Hisenda i alcalde d’Alcoi Toni Francés ha explicat que “hem aconseguit redreçar una tendència econòmica generada en les anteriors legislatures que ens portava a una situació molt complicada, de quasi una fallida tècnica. Ara, en només dos anys, hem aconseguit recuperar la senda de l’estabilitat pressupostària i comptar amb certa liquiditat per fer front a les necessitats dels ciutadans”.

Aquesta circumstància fa que després de 12 anys el deute es trobe per sota del límit legal del 75%, la qual cosa permet als ajuntaments poder recórrer a operacions de crèdit sense necessitat de sol·licitar autoritzacions ni permisos al Ministeri d’Hisenda. “Després de més d’una dècada de gestionar els diners de tots sense la cura necessària, veiem més a prop l’horitzó de la tranquil·litat econòmica, encara que sobre nosaltres encara estan pendents algunes circumstàncies heretades a les que encara cal fer front”, afegeix.


Francés va recordar l’origen de partida d’aquesta situació, amb un deute que va arribar a superar el 109% del Pressupost municipal. “Per aquesta qüestió i sabent que en dues ocassions va ser necessari endeutar-se per poder pagar als proveïdors de l’anterior legislatura amb els Plans de pagament del Ministeri d’Hisenda de 2012 i 2013, per valor de 6 i 1,5 milions d’euros respectivament, aquest resultat ens permet estar orgullosos de tot l’equip polític i els funcionaris que han fet un excel·lent treball de gestió, control i mesura dels diners de totes i tots, i dels ciutadans que han hagut de fer un esforç important”, comenta.

Aquesta dada junt amb el superàvit permetria a l’Ajuntament per primera vegada en més d’una dècada concertar préstecs per a inversions. No obstant, i malgrat tot, “hi ha riscos immediats que encara devem solventar com el pagament de més de tres milions d’euros per les sentències contra decisions d’anteriors equips de govern”, lamenta l’alcalde.

Les últimes sentències que obliguen a l’Ajuntament a abonar més de 3 milions d’euros per expropiacions portades a terme per anteriors governs obliga a desenvolupar un Pla d’Ajust, que tindrà com a conseqüència l’obligació de sol·licitar autorització al Ministeri per concertar préstecs que financen les inversions previstes al Pressupost de 2014.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *