foradia cdturisme

Màxima alerta en cremes fins al 15 Maig

Pel perill d'incendis fins el 15 de maig el Departament de Medi Ambient vigilarà aquestes accions. Mesures especials de control i vigilància de cremes agrícoles.

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa un dispositiu per intensificar les actuacions d’inspecció i vigilància de les cremes controlades de marges, agrícoles i de restes de jardineria durant el que resta del període en què es permeten aquestes accions, que ha quedat retallat fins el 15 de maig després del dictamen de la Generalitat Valenciana, avançant dues setmanes el període establert degut a les circumstàncies climàtiques.

incendi preventori

Avançada en 15 dies l’emergència d’incendis./ lesmuntanyes.com

L’objectiu és controlar  la gent que crema acomplint les condicions que estableix la comunicació de la crema, i que adopta les mesures preventives adequades per a aquestes accions: neteja del perímetre al voltant de la foguera, disponibilitat d’una mànega i motxilla d’aigua, etc.

Aquesta setmana ha començat a vigilar-se cadascuna de les accions de crema programades, per això el regidor de Medi Ambient Paco Agulló ha volgut recordar que “s’han d’extremar les precaucions, ja que les condicions meteorològiques i ambientals no són les més idònies per fer aquestes actuacions, i ja ha quedat demostrat amb els diversos incendis que, tant al País Valencià com a la nostra pròpia ciutat, han estat provocats per aquestes cremes agrícoles realitzades sense acomplir amb totes les condicions de seguretat”.

Cal recordar que enguany s’han prohibit també les cremes durant els dies de festes de Moros i Cristians, donades les circumstàncies especials de seguretat al voltant de les celebracions, i l’estat en què es troben els camps després de mesos molt secs i sense gaires precipitacions.

Tota la normativa al voltant de les cremes, tenint en compte que el termini establert s’ha reduït amb data límit del 15 de maig, pot consultar-se a: la web de l’Ajuntament d’Alcoi.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *