foradia cdturisme

Jo trie escola pública i en valencià

per Elvira Tortosa Ballester

Elvira Tortosa març 2014

Elvira Tortosa./

En aquest escrit no parle com a secretaria local de Compromís per Ontinyent, ho faig com a mare indignada amb un govern que em vol llevar el meu dret a decidir sobre l’educació del meu fill.

Arrel de la situació econòmica existent al País Valencià, els valencians ens estem veient obligats a fer sacrificis a favor de la recuperació  econòmica, però a quin preu?.

Sanitat, Benestar Social i Educació, aquests son els tres grans projectes del govern valencià per tal d’acabar amb tots els nostres drets. La gran majoria dels valencians tenim la sensació que els estan fent pols tots els drets que tants anys van costar d’aconseguir. El govern valencià poc a poc es va adonant que els valencians no som una massa sense veu crítica, a la mínima oportunitat els valencians els ho fan saber, inauguracions de ponts, centres per a majors, mascletades, presentacions, etc.

El tema educatiu és el que ens preocupa més ens aquests dies degut a l’imminent tancament d’aules en línia en valencià a escoles de la nostra ciutat. La educació es un dels pilars fonamentals per a formar als ciutadans del futur i el govern valencià no vol que els xiquets que avui volen aprendre en valencià ho puguen fer. D’aquesta manera, la nostra llengua, aquella que parlen tots els polítics (el cas de Sánchez de León i Fabra es una bona mostra), serà eliminada de les nostres vides en favor de la llengua castellana que és oficial a l’estat espanyol.

El govern valencià vol fer política amb una cosa que no deuria de ser política, la llengua. La llengua és cultura, és vida, tradició i senya d’identitat. Ens fa especials, parlem, cantem i visquem la nostra llengua i, quan eixim de la nostra terra, podem parlar amb la resta de ciutadans de l’estat espanyol perquè també parlem la llengua castellana.

El que vull que els polítics que estan a favor, o no es manifesten en contra,  de que les unitats de primària del CEIP Martinez Valls i Bonavista siguen eliminades es el següent. Com a mares, pares, iaios, iaies, ties, amics, etc. Ens preocupa la educación dels nostres xiquets i xiquetes, lluitarem per la educació dels nostres xiquets i xiquetes i ho farem sempre que aquesta educació estiga en perill.

Si a la educació pública, si a la educació pública en valencià. Jo trie valencià.

 

Font: Elvira Tortosa Ballester, Secretaria local de Compromís per Ontinyent.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *