foradia subscriutegrat

S’obri a Alcoi un nou pas per l’Art

‘Temps de guerra (1936-39)’ podrà visitar-se fins el 25 de maig. Inaugurada la mostra sobre Tomàs Ferrándiz a la Llotja. Dimarts es va inaugurar al Centre Ovidi Montllor la mostra ‘Vermell 24’ de l’artista David Pastor, i dimecres a l’Àgora ‘La veu dels objectes’, de Josep Sou.

13779572395_a05ce5a1f4_b

Tomás Ferrándiz d’incipient trajectòria artística junt inquiets poetes, compositors i artistes locals./lesmuntanyes

Ahir es va completar el programa d’inauguracions del cicle expositiu bimensual d’arts plàstiques de l’Ajuntament d’Alcoi, amb l’obertura al públic de la mostra ‘Temps de guerra (1936-39)’, amb obres de l’artista alcoià Tomàs Ferrándiz.

El regidor de Cultura Paco Agulló va donar la benvinguda als presents, iniciant les intervencions, i va significar que amb aquesta exposició “Alcoi comença a recuperar una figura de la plàstica que pràcticament teníem oblidada, ja que Tomàs Ferrándiz durant la II República va ser un dels més importants artistes plàstics del moment, arribant a exposar al pavelló de l’Exposició Internacional de París de 1937 junt a artistes de la talla de Picasso o Miró. Hui en dia, el Museu Reina Sofía mostra junt al Gernika de Picasso una de les obres d’aquest autor alcoià”.

tomas ferrandiz

Tomàs Ferràndiz la Llotja Sant Jordi./

A continuació, va prendre la paraula l’historiador i crític d’art Fernando Castillo, qui va subratllar la importància del cercle d’intel.lectuals  en Alcoi i de la província d’Alacant que durant aquesta època van desenvolupar el seu treball: Gil-Albert, Joan Valls, Pla i Beltran, Peresejo, Rafael Mengual, Carlos Palacio, el propi Ferràndiz… junt a figures com Gabriel Miró o el mateix Miguel Hernández, van convertir les nostres comarques en un centre de projecció de l’art i el pensament de primer ordre. A més, Castillo es va felicitar pel treball de recuperació de l’obra de Ferràndiz que ha portat a terme el galerista José de la Mano, que permet començar a situar l’obra de Tomàs Ferrándiz on mereix.

L’historiador Àngel Beneito va prendre a continuació la paraula per contextualitzar la producció de l’artista, destacant que “més del 90% dels intel.lectuals i creadors del moment van posar el seu art al servei de la República, contribuint a defensar la legitimitat democràtica, i així van sorgir peces molt interessants i destacades en totes les disciplines”. Finalment, el jove poeta Miquel Cruz va recitar uns versos dedicats a Tomàs Ferrándiz.

13758928924_57efe3b7ea_b

Inauguració a l’Àgora de Josep Sou./

 

Recordem que el dimecres, es va inaugurar a l’Àgora la mostra ‘La veu dels objectes’, del poeta i artista plàstic Josep Sou. El propi autor va acudir a la presentació per introduir aquesta àmplia mostra de la seua poesia visual, tot recitant durant l’acte inaugural alguns dels seus poemes. La mostra podrà visitar-se fins el 23 de maig, en horari de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 hores.

 

 

 

 

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *