foradia pressupostparticipatiualcoi

Una escultura homenatja a Gandia les ‘13 roses’

“Sense Sentit”, recorda les víctimes, en especial les dones, afusellades durant la Guerra Civil

El regidor Delegat de la Memòria Democràtica, Nahuel González, amb l’autor de l’obra ‘Sense Sentit’, Jesús Martín, han presentat l’acte per honrar les víctimes que van perdre la vida durant la Guerra Civil i el Colp d’Estat franquista.

L’escultura ja té el seu lloc asignat: la Plaça Major de Gandia. Aquesta data és emblemàtica degut a què es celebra el 80a aniversari de l’afusellament. Tal i com han anunciat ambdós, es pretén que servisca com a acció de difusió per reconèixer a les persones que perderen la vida.

González ha volgut expressar que “com a regidor i per a tot al govern, és tot un orgull que aquesta escultura estiga ací durant dos mesos i poder, d’alguna forma, rendir homenatge a les dones afusellades i, concretament a les 13 roses roges de l’any 1939”.

Sobre el treball de memòria

Centrant-se ja en l’obra ‘Sense Sentit’, aquesta representa un roser amb el mateix nombre de pètals que de víctimes, 13. Aquesta sorgeix d’una roca, que simbolitza el paretó on foren afusellats, on hi ha el mateix nombre de casquets que de pètals. Aquests últims, tenen l’edat i el nom de cadascuna de les víctimes per a donar més realisme a l’obra.

Martín ha defès que la seua obra, a més de fer un homenatge a les víctimes, pretén que els crims franquistes no s’obliden, “que la gent reconega el delicte per tal que no torne a passar. Hi ha moltes alternatives per a no tenir que passar per ací de nou”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *