foradia subscriutegrat

En Pasqua la Font Roja a peu i bicicleta

L’accés en cotxe a la Font Roja es tornarà a tallar diumenge i dilluns de Pasqua. S'habilitarà un servei especial d’autobusos i un règim de pas per a les reserves del restaurant i els propietaris.

font roja lesmuntanyes.com

El parc natural de la Font Roja mostra una gran afluència per menjar-se la mona./ lesmuntanyes.com

La Regidoria de Medi Ambient i la direcció del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja han tornat a establir, per segon any consecutiu, un règim de limitació d’accés dels vehicles particulars al santuari de la Font Roja durant el diumenge i dilluns de Pasqua. Entre les 10.30 i les 18.30 hores d’aquests dos dies només podran accedir vehicles autoritzats: treballadors del restaurant i del Parc Natural, vehicles oficials dels serveis de Medi Ambient i Brigades Rurals, persones que tinguen reserva al restaurant o a la zona d’acampada, i propietaris de finques a la zona.

La resta d’usuaris hauran de deixar el cotxe a les zones d’aparcament que s’habilitaran a les immediacions del Poliespotiu Francisco Laporta, i podran fer ús del servei especial d’autobusos que es posarà a disposició dels visitants.

El regidor de Medi Ambient Jordi Tormo assenyala que “la mesura la vam posar en marxa per primera vegada l’any passat, i va tindre un resultat molt positiu. Una de les premisses més importants per a la preservació del nostre emblemàtic espai natural és evitar que l’afluència de visitants sobrecarregue el medi, per tant a aquests dies assenyalats és necessari ordenar i controlar l’afluència de visitants, alhora que així es garantirà el pas dels vehicles d’extinció i emergències en cas de produir-se algun tipus d’incidència”.


L’accés es tallarà a l’alçada del quilòmetre 5’2 (a l’encreuament amb la carretera de les Llacunes), de forma que només l’autobús o les esmentades excepcions podran tindre accés al paratge.

S’ha establert un servei especial de transport amb eixides des del Cementeri a les 11, 11.30, 12, 12.30, 13, 13.30, 16, 16.30, 17, 17.30 i 18 hores, mentre que l’autobús de tornada eixirà des del Santuari a les 11.30, 12, 12.30, 13, 13.30, 14, 16.30, 17, 17.30, 18 i 18.30 hores. El preu del bitllet serà de 2 euros, anada i tornada.

D’altra banda, també s’aplicaran restriccions en l’accés al paratge de Sant Antoni; en aquest cas la carretera estarà oberta fins al moment en què es complete l’aforament de l’aparcament de la zona. Tan prompte com el pàrquing estiga ple, es tallarà la carretera d’accés.

El regidor ha volgut expressar el seu agraïment a tots els col·lectius implicats en aquest dispositiu: la Policia Local, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, Protecció Civil, Ràdio Charly Alpha 27 Mhz, i els professionals Parc Natural del Carrascal de la Font Roja: “Es tracta d’un treball important, tant pel que fa al control dels accessos com de la seguretat, la vigilància i la prevenció dins el Parc Natural. Estem segurs, i així se’ns va fer arribar l’any passat per part de molts usuaris, que la mesura és molt positiva per a l’entorn natural, i qualsevol persona que s’estima la natura aprecia que aquesta limitació es porte a terme pel bé del medi ambient; a més, no hi ha millor manera de gaudir d’un espai natural que alliberar-lo de cotxes i gaudir-lo a peu o en bicicleta”.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *