foradia subscriutegrat

Eli Aleix: “hem de millorar la transparència dels ajuntaments”

• “Una de les raons de la desafecció del poble respecte a la política està relacionada amb la falta d'informació sobre les decisions polítiques que es duen a terme als ajuntaments" • "Si volem que la gent del carrer participe més en la política, hem de millorar la transparència dels ajuntaments”

Eli Aleix és coordinadora comarcal d’Esquerra Unida. Ens comenta algunes de les novetats de la seua formació política. Esquerra Unida de les comarques l’Alcoià i EL Comptat ha acordat recentment dues resolucions per a millorar la transparència política dels ajuntaments dels municipis.

Una de les raons de la desafecció del poble respecte a la política està relacionada amb la falta d’informació sobre les decisions polítiques que es duen a terme als ajuntaments, si volem que la gent del carrer participe més en la política, hem de millorar la transparència dels ajuntaments”, comenta Eli.

La primera mesura que vol aplicar EU als municipis del voltant és la següent: que cada punt que es tracta a cada plenari municipal siga contextualitzat per un regidor: “així la gent que ve als plenaris pot adonar-se de què s’està aprovant o rebutjant al seu ajuntament. Aquesta manera de treballar ja s’aplica a Ibi, Castalla o Muro, però encara no a Cocentaina ni a Alcoi”.

L’altra resolució d’EU està encaminada a facilitar que els regidors i regidores de l’oposició tinguen la mateixa informació que l’equip de Govern, “perquè és l’única manera de poder fer una oposició real”.

Altra mesura que assenyala Eli per a millorar la transparència dels ajuntaments és que les actes de les Juntes de Govern siguen públiques per a tota la ciutadania, “això ja s’aplica a alguns municipis, volem que s’aplique en la resta de municipis de la nostra comarca. És important perquè la ciutadania té el dret a conéixer com es treballen els assumptes i els projectes del seu municipi”.

Des del punt de vista d’Eli, aquestes mesures són fonamentals per a fer de la política una pràctica més honesta: “d’aquesta manera s’aconsegueix apropar a la gent a la pràctica política, que més gent s’implique i que participe de la gestió dels assumptes públics”. Així s’aconsegueix també millorar les decisions i les execucions dels projectes. I s’evita que n’hi haja fraus i corrupteles.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *